Cultura

Reobertura

La Biblioteca Josep Salceda i Castells reobrirà, el proper 1 de juny, amb cita prèvia

S’oferiran els serveis de préstec i devolució de llibres amb totes les mesures de seguretat

Per Redacció

El personal de la biblioteca amb la regidora de Cultura, Cinta Ballesté
El personal de la biblioteca amb la regidora de Cultura, Cinta Ballesté | Cedida

La Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils reobrirà el proper dilluns, 1 de juny, amb cita prèvia. El personal de l’equipament ja s’ha incorporat de manera presencial per organitzar les instal·lacions, els serveis i les mesures de prevenció.

L’horari serà de dilluns a divendres de 9 a 14:30 i només s’oferiran els serveis de préstec i consultes bibliogràfiques i també es podran fer devolucions de llibres. Per tant, de moment, quedaran exclosos els serveis informàtics, el servei de préstec interbibliotecari, les activitats culturals presencials a la biblioteca, la consulta i l’estudi a la sala i els donatius de documents. No es pot accedir a la col·lecció de documents ni utilitzar els espais de la biblioteca.

Servei de préstec

Per utilitzar els servei de préstec, cal demanar cita prèvia a través del telèfon 977 36 34 95, el correu electrònic bib@cambrils.org o el formulari de cita prèvia del web www.cambrils.cat/biblioteca. Per saber si el document que es vol demanar està disponible o en préstec es pot consultar el catàleg https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat limitant la cerca per la biblioteca de Cambrils.

Les persones interessades hauran de fer arribar les peticions de material indicant nom i cognoms, DNI o carnet de la biblioteca, títols dels documents i horari preferent de recollida. També podran indicar les preferències per poder rebre recomanacions literàries i preparar lots de documents. Una vegada gestionada la petició, s’avisarà de quan es podrà passar a recollir la comanda.

La cita és personal i individual i només es pot accedir a l’equipament amb un acompanyant en el cas de menors de 14 anys o de les persones de col·lectius dependents. Les persones usuàries hauran de mostrar el carnet de biblioteca en el moment de fer la recollida de préstec. És obligatori portar mascareta i la biblioteca proporcionarà gel hidroalcohòlic.

Els documents sol·licitats es dipositaran en bosses de plàstic on s’hi marcarà el nom de l’usuari i la data de devolució i es lliuraran a la planta baixa de la biblioteca.

Devolucions

Es podran fer les devolucions del material prestat durant l’horari d’obertura de la biblioteca. El material es dipositarà en una caixa preparada per a aquesta finalitat a la porta d’accés a la biblioteca per evitar les aglomeracions en un sol punt d’atenció. També es podran dipositar les devolucions a les bústies de retorn situades a l’entrada de la biblioteca.

Els documents romandran 14 dies en quarantena. Passat aquest termini, tornaran a estar disponibles per a ser prestats. Les caixes amb el retorn es mantindran tancades, etiquetades amb la data i no s’hi podrà accedir mentre duri la quarantena.

La data de venciment dels documents s’ha prorrogat fins al dia 1 de juliol. D’aquesta manera, es dona més marge per fer les devolucions sense penalitzacions.

Comenta aquest article