Societat

Homenatge

Se suspèn l'Homenatge a la Vellesa per la Fira i s'estudia la possibilitat de fer-lo més endavant

Si finalment no fos possible la celebració d'enguany, l'Associació d'Antics Alumnes La Salle, l'entitat organitzadora de la festa, faria algun tipus d'agraïment als homenatjats

Per Redacció

Imatge del dinar de l'Homenatge a la Vellesa de l'any passat, celebrat el 2 de juny de 2019
Imatge del dinar de l'Homenatge a la Vellesa de l'any passat, celebrat el 2 de juny de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

L’Associació d’Antics Alumnes de la Salle i l’Ajuntament s’han vist obligats a suspendre l’Homenatge a la Vellesa d’aquest 2020 a causa de la crisi sanitària. L'Homenatge a la Vellesa l'organitza, cada any, l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, i és un dels actes més tradicionals i emotius del programa de la Fira de Cambrils, que també s’ha hagut de cancel·lar. L'Homenatge a la Vellesa reuneix al voltant de les 800 persones al Palau Municipal d'Esports, entre homenatjats i acompanyants.

L’Ajuntament i l’entitat organitzadora creuen que en la situació actual no és possible plantejar-se aquest homenatge, ja que el caràcter de germanor que ha tingut l’acte fins a l’actualitat fan impossible complir les mesures de seguretat. L’AAA La Salle analitzarà i coordinarà amb el consistori cambrilenc, i sempre seguint les directrius i consells de les autoritats sanitàries competents, la possibilitat de realitzar l’acte més endavant, en una data encara per concretar. Així doncs, de moment es treballa per intentar que l’edició d’enguany pugui dur-se a terme, però si finalment la celebració d’un acte presencial no fos possible, l’associació estudiarà l’opció de realitzar un acte d’agraïment diferent als homenatjats.

Durant els últims mesos, l’entitat ja havia començat a preparar l’esdeveniment d’enguany i vol agrair el suport de totes les persones que hi han col·laborat. L’associació organitza aquest homenatge a les persones de més de 75 anys de Cambrils. L'Homenatge a la Vellesa es va començar a fer l'any 1958 i, des d'aleshores, se n'han fet 62 edicions consecutives. En un principi, la festa comprenia amb l'assistència a missa i la celebració d'un vermut amenitzat amb una banda de música. Quan es va celebrar el 25è aniversari de la Festa, en comptes de fer un vermut es va fer un dinar i des de llavors i en les successives celebracions es va mantenir la celebració del dinar com a acte més destacat de la jornada.

Comenta aquest article