Informació general

Platges

Sense un protocol clar, encara, pels vuit quilòmetres de platges cambrilenques

Com es podrà anar a la platja aquest estiu i en quines condicions segueix sent, ara per ara, una incògnita. Ahir mateix, el BOE remarcava que els ajuntaments podran establir limitacions d’accés i d’aforament a les platges

Per Berta Ruiz

Barca de la Guàrdia Civil passant prop de la platja de l'Esquirol, aquest passat dissabte a la tarda
Barca de la Guàrdia Civil passant prop de la platja de l'Esquirol, aquest passat dissabte a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

Com es podrà anar a la platja aquest estiu i en quines condicions segueix sent, ara per ara, una incògnita. Ahir mateix, el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) remarcava que els ajuntaments podran establir limitacions d’accés i d’aforament a les platges per assegurar la distància interpersonal d’almenys dos metres entre banyistes. Els municipis podran establir límits en els temps de permanència i d’accés als aparcaments per facilitar el control de l’aforament. El BOE també estableix que cada banyista haurà de tenir disponibles quatre metres quadrats. L’ordre va entrar en vigor ahir mateix. De fet, a totes les zones que es troben a la fase 2 –com és el cas de Cambrils– ja es pot acudir a les platges des del passat dilluns.

Precisament el tema de platges va ser un dels més recurrents per part de l'oposició a l'apartat de preguntes del ple ordinari telemàtic d'aquest passat dilluns. Tant el PP, com el PSC i Cs van preguntar quines mesures i en quines condicions es pot anar a la platja a Cambrils. A més, des del PSC, Ana López va comentar que no s'ha cobert la plaça de supervisor de platges –la persona que l'ocupava s'ha jubilat– i, segons va dir, "necessitem tenir-ho tot en ordre i disposar d'un protocol d'usos a les platges". Des de Cs, Juan Carlos Romera també va preguntar a l'equip de govern si "tenen un guió per a l'accés a les platges". 

Lluís Abella: "Apel·lem molt a la responsabilitat de la gent"

Sobre el tema de platges, el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– va explicar que les reglamentacions de platges s'han anat rectificant i canviant contínuament al llarg de les diferents fases del desconfinament. De fet, el passat dissabte, s'havia publicat una altra reglamentació al BOE en la què es canviaven diferents qüestions. A mode d'exemple, Abella va dir que, "abans es parlava que no es podrien fer servir les dutxes a les platges i ara s'ha dit que sí, però amb una intensificació de la seva neteja; hi ha hagut molts canvis de criteris i hi estem treballant". De fet, Abella va apuntar que s'està treballant en cartelleria informativa a les platges i va dir que, "apel·lem molt a la responsabilitat de la gent, tot i que a vegades és difícil, creiem que en general, la gent està molt conscienciada. Cal fer pedagogia". 

8 quilòmetres de platja a Cambrils

El regidor de Serveis i Medi Ambient també es va referir a la particularitat de la costa cambrilenca –molt extensa– ja que té 8 quilòmetres de platja. "La principal problemàtica és la de controlar l'aforament. Nosaltres tenim 8 quilòmetres i està completament obert; és molt complicat fer un control. Alguns municipis han parlat de delimitar les zones –marcant uns cercles–, però hem de ser realistes perquè si cada dia ha de passar la màquina de la neteja de la platja... Estem ultimant tot el tema de platges i fer una tasca informativa a peu de platja". 

Comenta aquest article