Informació general

La festa dels 10 anys del Casal Municipal de la Gent Gran congrega més de 400 socis

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



Francisco Soto, Robert Benaiges, Vicenç Barceló, Anton Mendoza, Rosa López, Pere Arbó i Remei Mendoza en el moment de tallar el pastís commemoratiu
Enguany el Casal Municipal de la Gent Gran compleix 10 anys i per celebrar-ho ahir a la tarda els socis van poder gaudir d'una festa d'aniversari. L'acte va congregar més de 400 socis, que van omplir la sala d'actes del Casal de gom a gom. La festa es va iniciar a les 16.30 hores amb els parlaments a càrrec de l'alcalde –Robert Benaiges– i la regidora de Benestar Social –Rosa M. López–, que va destacar l'important paper social que ha tingut el Casal entre la gent gran i l'evolució tant positiva que ha sofert des del seu inici. A continuació es va fer un homenatge a la gent que ha format part de les diferents juntes directives del Casal, als quals es va fer entrega d'una reproducció de la parella de gegants del Setge. Durant aquests 10 anys d'existència el Casal Municipal de la Gent Gran ha tingut sis presidents: Pere Arbó, Francisco Soto, Anton Mendoza, Remei Mendoza, Francisco Segura i Vicenç Barceló.

Un altre dels moments àlgids de la festa d'ahir va ser el tall del pastís commemoratiu dels 10 anys. Cinc dels sis presidents que ha tingut el Casal, juntament amb l'alcalde i la regidora de Benestar Social, van fer el primer tall al pastís davant l'expectació dels socis presents a l'acte. A continuació es va servir un piscolabis per a tothom.
En la festa d'ahir els socis també van poder gaudir de l'actuació d'una parella d'il·lusionistes George & Margueritte, de l'actuació d'un cantautor Sam i, com a cloenda, es va fer ball a càrrec de l'orquestra Duett Solimar.

Més de 3.000 socis

L'any de la posada en marxa del Casal, l'any 1997, comptava amb 1.000 socis i actualment són més de 3.000. Segons Rosa López, el Casal ha estat dedicat sempre a la gent de forma global, des dels que tenen 55 anys fins als que passen de 90, tot plegat adaptat a la gent d'aquesta edat.

Pel que fa a les activitats, també han anat evolucionant amb el pas dels anys. Quan va començar el Casal s'oferien unes 20 activitats i actualment se n'ofereixen més de 35, sense comptar amb les activitats que realitzen les entitats socials que estan instal·lades al Casal Municipal de la Gent Gran, com per exemple, el club de billar, el club d'escacs o l'aula de la gent gran, entre d'altres.

Comenta aquest article