Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ocupació

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reobre la convocatòria del Pla d'Ocupació Municipal

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'uns operaris contractats a través dels plans d'ocupació municipal
Imatge d'arxiu d'uns operaris contractats a través dels plans d'ocupació municipal | Cedida

Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha reobert la convocatòria del Pla d’ocupació municipal (POM) de 2020. A aquest Pla, el consistori hi destinarà enguany 616.000  euros, per contractar novament veïns del municipi en situació d’atur.

El termini de presentació de les sol·licituds, previst entre el 6 i el 20 de març, va quedar interromput el passat 14 de març, arran de la publicació del Reial Decret 463/2020. L’alcalde, Alfons Garcia, va decretar, ahir, la continuació del procediment de selecció de personal a incorporar en el Pla, emparant-se en el punt 4 del Reial Decret, que preveu que les entitats del sector públic puguin acordar motivadament la continuació d’aquells procediments administratius que “siguin indispensables per a la protecció de l’interès general o per al funcionament bàsic dels serveis”.

En aquest sentit, el departament municipal de Recursos Humans argumenta que “l’activació del pla d’ocupació és indispensable per al funcionament bàsic dels serveis específics que cal oferir en l’actual context de crisi sanitària, en especial aquells llocs vinculats a tasques d’higienització, informació, reforç de serveis municipals o atenció a col·lectius especialment vulnerables”.

Sol·licituds des del 26 de maig a l'1 de juny

Així doncs, els veïns i veïnes interessats a participar en el Pla d’Ocupació Municipal que encara no ho hagin fet poden presentar ara les seves sol·licituds, des del 26 de maig fins al dilluns 1 de juny, a les oficines d’atenció ciutadana (OMAC), situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. També poden tramitar les sol·licituds per Internet, a través de la seu electrònica del consistori. Les bases es poden consultar en la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Com en les edicions anteriors, les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir uns requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i una data d'empadronament al municipi prèvia a l’1 de gener de 2017. Enguany, a més, les persones aspirants hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

En el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple les càrregues familiars, el temps d'inactivitat laboral o els ingressos de la unitat familiar. Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, principalment fent tasques auxiliars en sectors com la neteja viària, la jardineria, el manteniment d'instal·lacions municipals o els serveis administratius.