Informació general

Desescalad

La desescalada en fase 2

Avui s'eliminen les franges horàries per fer esport o passejar, els bars i restaurants ja poden obrir l'interior fins un màxim del 40% de l'aforament i ja es permet l'ús normal de les platges mantenint una distància de seguretat de dos metres

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la platja de Vilafortuny, aquest passat dissabte a la tarda
Imatge de la platja de Vilafortuny, aquest passat dissabte a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils entra avui a la fase 2 de la desescalada després de superar la fase 1 a la que havíem entrat ara fa 15 dies. Les àrees sanitàries del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i de l'Alt Pirineu-Vall d'Aran són les úniques que a partir d'aquest 25 de maig avancen en la desescalada, pel que fa a Catalunya.

Sense franges horàries

Una de les particularitats de la fase 2 de la desescalada és que s'anul·len les franges horàries per a fer esport o per passejar excepte pels majors de 70 anys, que es manté de 10 a 12h i de 19 a 20h. D'altra banda, es permeten trobades i reunions de fins a 15 persones.

Ús "normal" de les platges, amb distància de seguretat

A partir d'avui és permès l'accés i ús de les platges tant en el vessant esportiu com en el lúdic, és a dir, per banyar-se i prendre el sol. Les limitacions que s'estableixen és que els grups de gent no excedeixin les 15 persones excepte els que convisquin junts, i que es mantingui la distància física de dos metres. Aquest passat cap de setmana, amb un temps estiuenc, ja s'ha vist força gent passejant per les platges.

Pel que fa al turisme actiu i de natura, es permet l'activitat en grup fins a un màxim de 20 persones. Això significa que l'excursionisme ja es pot practicar amb l'única limitació del nombre de persones que vagin juntes.

Comerços, hostaleria i restauració

A partir d'avui els establiments d'hostaleria i restauració ja poden obrir dins dels locals i ocupar un màxim del 40% de l'aforament, millor si és amb reserva prèvia. No es podrà consumir a les barres i pel que fa a les terrasses queda igual que fins ara. Pel que fa a les discoteques i bars d'oci nocturn encara no és permesa la seva reobertura. Pel que fa als hotels, se'ls permet l'obertura de les zones comunes sempre que no excedeixin el terç del seu aforament.

Avui també, poden obrir tots els comerços, sense límit de superfície. Els comerços només podran admetre fins un 40% de la seva capacitat o bé només un client si no es pot mantenir la distància de seguretat de dos metres.

Casaments, celebracions religioses, vetlles i enterraments

La normativa de la Fase 2 també regula les cerimònies nupcials, les celebracions religioses i les vetlles i enterraments. Pel que fa als casaments i celebracions religioses l'aforament ha de ser del 50% i fins a 100 persones a l'aire lliure o 50 en espai tancat. Als llocs de culte, l'aforament màxim és del 50% de la capacitat.

Pel que fa al enterraments es permet fins a un màxim de 25 persones en total, comptant-hi els familiars. A les vetlles també es permet un màxim de 25 persones a l'aire lliure o bé de 15 si és en espais tancats.

 

Comenta aquest article