Informació general

Platges

L'Ajuntament demana a l'Estat que no cobri les taxes d'ocupació als adjudicataris dels xiringuitos i de les altres concessions a les platges

L'Ajuntament cambrilenc planifica les mesures per l'obertura de platges en coordinació amb la Taula de Municipis

Per Redacció

Aspecte de la platja del Regueral a principis del passat mes d'abril
Aspecte de la platja del Regueral a principis del passat mes d'abril | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils està treballant en la planificació de mesures per a la reobertura de les platges conjuntament amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible. De moment el consistori cambrilenc ja està treballant en una cartelleria específica per instal·lar a les platges que s'afegirà a la senyalització vertical i horitzontal que ja hi ha a les zones més concorregudes per facilitar que les persones caminin per la seva dreta i evitar aglomeracions. De moment, estaran tancades les dutxes, els rentapeus, les fonts i les àrees infantils, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, és el representant de l'Ajuntament cambrilenc en la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible i ha valorat molt positivament la formalització d'aquest col·lectiu que vetllarà tant per la sostenibilitat de les platges, com per defensar les activitats econòmiques. Cambrils va ser un dels municipis fundadors d'aquest projecte format per 17 poblacions, que va néixer el passat febrer amb el nom de Pacte de Coma-ruga arran dels forts temporals, i ha mantingut un ferm compromís amb la gestió conjunta del litoral.

Els municipis que formen el projecte són Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani. L'objectiu ara és treballar per una gestió sostenible del litoral i a la vegada planificar accions per a l'obertura de platges aquest 2020 aplicant totes les mesures possibles per la prevenció del contagi, oferint el litoral com un espai saludable i font de salut.

Les peticions dels municipis

La Taula de Municipis va signar ahir dos pactes dirigits a la Generalitat i al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) sol·licitant resolucions i mesures necessàries per afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis.

En primer lloc, els ajuntaments demanen a l'Estat l'exoneració de les taxes d'ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i concessionaris de les activitats del Pla d'Usos i de les Concessions, tenint en compte que la pandèmia ha paralitzat el sector econòmic del turisme i que el litoral és el principal atractiu d'aquests municipis.

En segon lloc, els ajuntaments demanen a la Generalitat que agilitzi la resolució dels expedients dels Plans d'Usos de 2020 o la pròrroga dels plans del 2019 per poder desenvolupar les activitats públiques i privades amb totes les garanties sanitàries. En aquest sentit, Cambrils ja té el Pla d'Usos aprovat i la setmana passada ja va donar llum verda als propietaris dels xiringuitos per començar el muntatge de les instal·lacions.

Finalment, els ajuntaments fan una crida a la col·laboració ciutadana perquè actuï amb sensatesa, amb el respecte a les normes i mesures de distanciament sanitàries.

Comenta aquest article