Esports

Handbol

Jordi Manero, del CH Cambrils al Puerto Sagunto de la lliga ASOBAL

El cambrilenc va ser fitxat per l'equip B del Fertiberia Puerto Sagunto, però el passat mes d'octubre li va arribar la seva gran oportunitat i va debutar amb el primer equip

Per Berta Ruiz

El cambrilenc Jordi Manero en el partit entre el Sagunt i el Barça
El cambrilenc Jordi Manero en el partit entre el Sagunt i el Barça | Cedida

El cambrilenc Jordi Manero ha debutat aquesta temporada 2019-2010 a la lliga ASOBAL d'handbol, que és la màxima categoria de l'handbol espanyol. El jove –de 20 anys d'edat– ho ha fet a les files del Fertiberia Puerto Sagunto (València), que ha quedat classificat en l'onzena posició de la taula classificatòria (el Barça ha quedat campió), després de la cancel·lació de la lliga per la pandèmia del coronavirus. Amb 13 anys d'edat, el cambrilenc va iniciar la seva trajectòria al món de l'handbol dins del Club Handbol Cambrils on va estar tres anys jugant als equips base del club. Després va estar una temporada al Salou i, posteriorment, va retornar a les files del CH Cambrils on va jugar amb l'equip sènior fins la temporada passada.

"És allò en què penses des de ben petit: que te truqui un club gran i que et diguin que allà ho tindràs tot i que et donen una oportunitat"

La seva arribada al Sagunt, tal com ha explicat Manero a revistacambrils.cat, va venir de la mà d'un entrenador català que portava anys entrenant a fora, a llocs com Bilbao, Vila-reial... "Un dia me'l vaig trobar per Salou i em va explicar que estava dins d'aquest projecte. Li vaig explicar que jo havia d'anar a estudiar la carrera a Barcelona, que ja tenia el pis; però un parell de dies després em va trucar i em va proposar marxar cap allà. Em va dir: 'busquem un reforç com tu' i no m'ho vaig pensar gens. De fet, això va ser un dilluns a la nit i l'endemà al matí havia de fer la matrícula de la carrera de la universitat, a Barcelona; però no podia dir 'no' a aquesta aportunitat" ha explicat el cambrilenc. De fet, a nivell esportiu ha estat un gran salt per al Jordi Manero. Tal com ha comentat, "és allò en què penses des de ben petit: que te truqui un club gran i que et diguin que allà ho tindràs tot i que et donen una oportunitat". 

Arriba la seva gran oportunitat: debuta amb el primer equip a la màxima categoria

Així doncs, Jordi Manero va ser fitxat per a l'equip B del Sagunt, però al llarg de la temporada, ha anat combinant els entrenaments i els partits tant amb l'equip B com amb el primer equip del club. Segons ha explicat, "em van fitxar per a l'equip B, som un equip jove amb una mitjana d'edat de 20 anys. La intenció del club és anar pujant jugadors". De fet, al cambrilenc també li van oferir que fes entrenaments amb el primer equip i, el passat mes d'octubre, li va arribar la seva gran oportunitat. Dos jugadors del primer equip –que juguen en la seva mateixa posició (pivot)– es van lesionar i Manero va ser cridat per al primer equip. Arribava el seu debut a la màxima categoria de l'handbol. "Per casualitat, per sort, no ho sé... però va venir tot rodat. Aquella setmana del debut van estar esperant a veure si es recuperaven els lesionats fins dijous: un no es recuperava, mentre que l'altre seguia molt tocat. El divendres al matí ja em van avisar que portés la maleta a l'entrenament per si de cas, perquè anàvem a jugar a Santander. I, finalment, em va tocar viatjar... Vaig passar molts nervis, però vaig estar molt recolzat pels companys; m'ho van fer molt amè i molt fàcil. Ells són treballadors d'això, però també saben d'on vinc i on he arribat. No vaig tenir cap pressió per part seva". 

"Estic molt content amb la temporada que estava fent; m'estava adaptant bé

Al llarg de la temporada doncs, el cambrilenc ha seguit entrenant i jugant amb l'equip B, però també ho ha fet amb el primer equip els partits que se'l necessitava. Un dels més especials va ser el partit al Palau Blaugrana contra el Barça on va tenir el suport de la seva família i amics. Cal destacar que, abans de l'aturada de la competició, tots dos equips estaven salvats a la classificació de la lliga. Malgrat que la pandèmia del coronavirus ho va frenar tot en sec i no va deixar que es completés la temporada de la lliga ASOBAL, Jordi Manero s'ha mostrat molt satisfet del seu paper: "estic molt content amb la temporada que estava fent; m'estava adaptant bé. Al primer equip vaig estar molt bé i també a la categoria del B, on estava creixent molt com a jugador. M'he quedat una mica a mitges, però espero seguir perquè em trobo en un molt bon moment". De fet, de cara a la temporada vinent, el cambrilenc espera seguir a les files del Sagunt i continuar agafant més experiència a la màxima categoria. 

A nivell personal, el cambrilenc va iniciar els estudis a València, tot i que amb menys càrrega curricular perquè així s'ho pot combinar millor amb la disciplina dels entrenaments al club valencià. "Com era tot nou vaig decidir agafar menys crèdits per poder combinar-ho" ha comentat. 

Diferents imatges del cambrilenc Jordi Manero amb el seu club

 

Comenta aquest article