Esports

Instal·lacions

Avui fa 25 anys s'inaugurava el pavelló esportiu 2 i la piscina coberta

Una desfilada de les entitats esportives cambrilenques pel nou pavelló va ser un dels actes més destacats de la inauguració que va ser presidida pel Secretari general per a l'Esport de la Generalitat, Josep Lluís Vilaseca

Per Lluís Rovira i Barenys

Desfilada esportiva al nou pavelló esportiu, el dia de la inauguració oficial, avui fa 25 anys
Desfilada esportiva al nou pavelló esportiu, el dia de la inauguració oficial, avui fa 25 anys | Lluís Rovira i Barenys

Avui fa 25 anys s'inaugurava oficialment el pavelló esportiu 2 i la piscina coberta, unes instal·lacions que completaven l'antic pavelló esportiu (pavelló esportiu 1) i que van tenir un cost de 550 milions de pessetes. L'Ajuntament va assumir el cost íntegre del nou pavelló, al que inicialment s'anomenava "annex", i de la meitat del cost de la piscina coberta. L'altra meitat del cost de la piscina el va subvencionar la Generalitat. Des de l'Ajuntament es va tirar en marxa aquest gran projecte esportiu dotant a Cambrils de la seva primera piscina coberta municipal i d'un pavelló esportiu de grans dimensions, amb capacitat per a 875 persones i que es va construir amb la mirada posada en l'hoquei patins ja que en els anys anteriors Cambrils havia disposat d'un equip, el Club Patí Cambrils, que va arribar a jugar dues temporades a la divisió de plata de l'hoquei estatal, concretament la 1992-1993 i la 1993-1994, amb un gran seguiment de l'afició. Aquest nou pavelló, doncs es va construir pensant sobretot en l'hoquei patins però just en el moment de la inauguració de les noves instal·lacions esportives l'equip cambrilenc d'hoquei patins ja havia entrat en crisi esportiva motivada per factors econòmics, una crisi profunda que mesos més tard desembocaria en la dissolució del Club Patí Cambrils i la creació del nou Cambrils Club d'Hoquei

Inauguració en presència del Secretari General de l'Esport

El diumenge 21 de maig de 1995 es va fer la inauguració oficial del nou pavelló i de la piscina coberta. En aquest acte hi va participar el Secretari General per a l'Esport de la Generalitat, Josep Lluís Vilaseca, com a màxima autoritat. Hi va haver parlaments del regidor d'Esports, Robert Benaiges; de l'arquitecte de les obres, Josep Martí Borràs; de l'alcalde, Josep Pedrell a més del Secretari General de l'Esport. L'acte inaugural es va completar amb la desfilada per la pista del nou pavelló, de les 27 entitats esportives que hi havia en aquell moment. Els actes inaugurals van seguir amb un piscolabis que es va servir al pavelló vell. A la tarda es va fer jornada de portes obertes perquè la gent pogués visitar les noves instal·lacions. A la nova pista acabada d'estrenar s'hi van disputar partits d'exhibició a càrrec de diferents equips dels clubs locals. La cloenda la va posar la disputa d'un partit d'hoquei patins entre el Club Patí Cambrils i el Reus Deportiu.

Inaugurat i tancat fins el setembre

Tot i que la inauguració es va fer el 21 de maig, les noves instal·lacions esportives no van entrar en funcionament fins el mes de setembre posterior. Així es va dir des del mateix moment de la inauguració. L'explicació de tot plegat és molt clara, el diumenge següent a la inauguració oficial del nou pavelló i de la piscina coberta era el dia 28 de maig de 1995, jornada en la que se celebraven les eleccions municipals. En aquelles èpoques estaven permeses les inauguracions d'instal·lacions i del que fos necessari fins i tot en el mateix període de campanya electoral. Des de fa un any es prohibeix fer inauguracions i actes similars per part dels governants des d'uns tres mesos abans de l'inici de les campanyes electorals.

Moment de la visita de les autoritats a la nova piscina coberta / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

Pavelló "Joquei", l'anècdota de la jornada
L'anècdota de la inauguració la va proporcionar el cartell que es va col·locar en una de les zones de l'interior del nou pavelló i en el que hi posava "Pavelló Joquei-Patinatge". El cartell va ser retirat posteriorment  i rectificat en el seu contingut però el dia de la inauguració el va poder veure tothom. Se suposa que qui ho va escriure volia posar "hoquei" ja que un "joquei" és un genet professional, especialista en curses de cavalls.

Comenta aquest article