Informació general

Nàutica

L'Estació Nàutica de la Costa Daurada elabora un manual de bones pràctiques per a les activitats al mar

Per Redacció

Embarcacions esportives amarrades al Club Nàutic, aquest passat mes d'abril
Embarcacions esportives amarrades al Club Nàutic, aquest passat mes d'abril | Lluís Rovira i Barenys

L'Estació Nàutica de la Costa Daurada ha elaborat un manual de bones pràctiques per a les activitats al mar. Segons han informat, les activitats nàutiques es perfilen com un dels valors per enriquir l’oferta complementària de la nostra destinació aquesta temporada. Conscients del valor afegit que l’oci al mar pot suposar, des d’Estació Nàutica es proposen un seguit de pautes a les empreses d’activitats nàutiques del territori, amb l’objectiu que generin confiança als usuaris i s’estimuli l'ús de l’oci al mar.

La nàutica d’esbarjo està considerada com una activitat d’aventura a la natura i a l’aire lliure i per tant, reuneix tots els valors de “l’oci saludable”. Per aquesta raó, des d’Estació Nàutica s’ha elaborat un "Manual de bones pràctiques" per generar confiança i servir de guia a les empreses adherides a l’hora de relacionar-se amb els seus clients. Aquest "Manual" s’articula al voltant de vuit eixos, els dos primers son preventius: avaluació i minimització del risc. A partir d’aquí es detallen pautes a seguir per part del personal de l’empresa a nivell intern i què cal fer quan arriba el client i com donar-li informació; com s’ha de fer la venda de les activitats; mesures a adoptar abans de l’inici de l’activitat i finalment, un apartat de neteja.

Valors, informació i transparència

El document s’ha elaborat de forma transversal, seguint les pautes de la Secretaria d'Estat de Turisme per cada sector, adaptant les diferents mesures a la realitat de la nàutica. La gran majoria d’aquestes empreses gestiona integralment tots els seus processos, des de la promoció prèvia a la finalització de l’activitat.

Des d’Estació Nàutica es considera que les empreses nàutiques han de saber transmetre els valors que té la pràctica d’oci actiu al mar i la seguretat en els serveis que ofereixen. Per fer-hi possible, han de disposar dels mitjans adequats per donar informació de forma transparent i freqüent als seus usuaris, de forma rigorosa i contrastada. Com a professionals de les activitats nàutiques, tenen també el coneixement i segueixen escrupolosament, totes les mesures de seguretat tant a terra com al mar i aquest missatge ha d’arribar als seus usuaris. Estació Nàutica, amb un litoral de 92 quilòmetres de litoral, és el domini nàutic més gran de Catalunya. Abasta dues marques turístiques, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i un total de set municipis: Salou, Cambrils, Mont-roig i Miami Platja, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre-Riumar. 

Comenta aquest article