Informació general

CiU demana que es retiri el projecte de remodelació de l'espai esportiu de Cambrils Badia

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



Aspecte de les instal·lacions esportives de Cambrils Badia
CiU ha presentat un seguit d'al·legacions a l'estudi de viabilitat i proposta de projecte de l'espai esportiu de Cambrils Badia que està en mans de l'Ajuntament i que ha estat presentat per Marc Bardolet. Els regidors de CiU demanen que es retiri l'actual proposta i es faci un nou projecte "que contempli les necessitats reals dels ciutadans de Cambrils que practiquen esports a l'aire lliure".

En les seves al·legacions CiU argumenta que la qualitat de l'estudi de viabilitat i proposta de projecte és molt baixa, "hi ha moltes incoherències; apartats que no s'entenen, parts del text en català i castellà, nombroses faltes d'ortografia... És inimaginable que l'Ajuntament de Cambrils accepti un document estudi-projecte amb aquesta ínfima qualitat i se'l faci seu acceptant en un plenari, a més, el pagament de diners per la feina d'haver-lo realitzat, cosa que no s'acceptaria de cap manera si fos la mateixa institució qui l'hagués encarregat o projectat". En un altre apartat de les al·legacions, CiU argumenta que Cambrils té una mancança d'equipaments municipals esportius i "amb aquest projecte es perdrà un equipament municipal ja que passarà a ser gestionat per una empresa privada i, com a tal, els principis que la regiran seran de rendibilitat econòmica". Els regidors de CiU consideren que és un error precipitar-se amb la primera proposta que apareix des de la iniciativa privada però sense fer-ne publicitat per garantir la pública concurrència d'opcions i idees".

Espai municipal

CiU considera que la inversió en aquest equipament esportiu hauria de ser efectuada per l'Ajuntament de Cambrils per tal que l'equipament fos municipal i que l'equipament esportiu d'aquestes instal·lacions haurien de cobrir les necessitats dels ciutadans de Cambrils. D'altra banda, segons CiU, per a la redacció d'aquest projecte no s'ha utilitzat cap procés de participació ciutadana, "no s'ha consultat al Club de Tennis Regueral, no s'han consultat a les associacions de veïns afectades, ni s'han consultat a altres clubs esportius de Cambrils".

En les al·legacions, CiU també reclama que en aquest espai es faci una piscina a l'aire lliure, "aquest espai havia estat, tradicionalment, la piscina municipal. Un equipament públic a l'aire lliure que sempre havia disposat Cambrils i que ara no pot oferir". Per CiU tampoc queda clar com serà la gestió de l'espai, "perquè en el projecte, en alguns apartats es parla de socis i, en altres, d'usuaris o bé clients o públic en general". També denuncien que l'equipament dissenyat no ha tingut en compte el nou POUM i que no compleix l'Ordenança de l'Ajuntament sobre la utilització de l'energia solar per a les instal·lacions d'aigua calenta sanitària.

L'opinió de l'Ajuntament

El proper dilluns 19 de febrer finalitza el període de presentació d’al·legacions del projecte esportiu de Cambrils Badia. De moment, segons el regidor d’Esports –Jordi Savall– s’han presentat al·legacions per part de CiU i una proposta per escrit per part del Club de Bàsquet Cambrils, que també s’ha acceptat com a al·legació. Un cop finalitzi el període de presentació d’al·legacions, es valoraran també els diferents informes elaborats per cada departament de l’Ajuntament i a partir d’aquí, si cal, es modificarà l'estudi de viabilitat i la proposta del projecte de la zona esportiva, explicava Savall. Un cop fet això, està previst fer l’aprovació definitiva de l’avantprojecte, que es podria fer en el proper ple municipal. A partir d'aquí es crearan les bases per fer el projecte, la licitació i l'execució de l'obra.

En resposta a les al·legacions presentades per CiU, Savall considera que moltes d’elles, un total de 10, són força alarmistes, ja que de moment no s’ha fet l’aprovació definitiva de l’estudi de viabilitat i hi ha alguns aspectes que poden modificar-se.

Pel que fa a la gestió de l’equipament esportiu, que CiU considera que en el municipi hi ha mancança d’equipaments municipals, Savall creu que la gestió pública d’un equipament d’aquestes característiques té un cost molt elevat al qual l’Ajuntament no pot fer front, però que tot i la gestió privada els equips esportius del municipi podran disposar de l’espai durant unes hores al dia.

Un altre dels aspectes que CiU retreu a l’Ajuntament és la manca de participació ciutadana que hi ha hagut en el projecte. Segons Savall, l’Ajuntament es va convocar dues reunions del Consell de Barri del Molí de la Torre i es va reunir també amb membres del Club Tennis Regueral, que, segons Savall, van donar el vistiplau al projecte, per aquesta raó no entén com CiU pot afirmar que no s’ha consultat a les associacions de veïns afectades ni als clubs esportius.

Comenta aquest article