Cultura

Art

Alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer donen vida a obres de pintors catalans

Es tracta d’una activitat del Projecte d’Educació Visual i Plàstica entre l’alumnat d’ESO per la Setmana Cultural

Per Redacció

L'alumne Luan Barbosa recreant un quadre pictòric
L'alumne Luan Barbosa recreant un quadre pictòric | Cedida

Algunes de les obres més conegudes de Salvador Dalí, Pablo Picasso, Ramon Casas, Josep M. Sert, Francesc Masriera o Àngel Planells entre d’altres, han pres vida gràcies a l’alumnat d’ESO del col·legi Vidal i Barraquer que les ha reinterpretat. Es tractava d’una activitat proposada dins el Projecte d’Educació Visual i Plàstica per la celebració de la Setmana Cultural.

Tot l’alumnat d’ESO que realitza l’activitat de plàstica –que dirigeix la professora Montse Batet–, havia de recrear i reproduir obres de pintors catalans o vinculats a Catalunya a partir de material que tinguessin els nois i noies a casa durant el confinament. Així, els joves han investigat i après en matèria de pintura i alhora, han pogut deixar volar la seva imaginació en una activitat. Montse Batet assegura que "els joves han estat molt creatius fent aquestes meravelles de quadres". La iniciativa ha tingut una gran acollida entre els joves que han participat de l’activitat.

Concursos literaris i de booktubers, altres activitats programades

Tot l’alumnat de l’escola, d’Infantil, Primària i ESO, ha participat en diferents activitats literàries i artístiques relacionades amb la Setmana Cultural. El concurs de poesies, de prosa, de còmic, de contes en vídeo o de booktubers, han estat altres de les iniciatives programades durant aquests dies. 

Diferents imatges de les recreacions dels alumnes

 

Comenta aquest article