Informació general

Salut

Adrián Valadés troba un donant compatible per al seu trasplantament de medul·la òssia

Excel·lents notícies per al xiquet cambrilenc de 6 anys, que pateix leucèmia, i que necessita un trasplantament. Així ho ha anunciat el propi Adrián en un vídeo en el què explica que l'operació serà el proper mes de juny

Per Berta Ruiz

Adrián Valadés ha trobat un donant compatible
Adrián Valadés ha trobat un donant compatible | Cedida

Excel·lents notícies per al xiquet cambrilenc Adrián Valadés Calero –de 6 anys d'edat– que ja ha trobat un donant compatible per al seu trasplantament de medul·la òssia. En les darreres hores, la bona notícia ha corregut per les xarxes socials després de la publicació d'un vídeo a Facebook en el què el propi Adrián posa la veu anunciant la troballa d'un donant per a ell i dóna les gràcies a tothom per totes les mostres d'ànim i de suport en els darrers mesos. A més, ell mateix explica que el proper mes de juny li realitzaran el trasplantament.

Recordem que, abans de complir els dos anys d'edat, a l'Adrián li van diagnosticar leucèmia limfoblàstica aguda. Inicialment va realitzar un tractament a base de quimioteràpia que va superar-lo satisfactòriament i que li va permetre reprendre una vida normal durant més d'un any i mig. El passat mes de febrer però, els metges van veure que l'Adrián havia recaigut de la seva malaltia, el que anomenen "recaiguda tardana". En aquests casos s’inicia un altre tractament basat en la quimioteràpia, però aquesta vegada l'Adrián no el va tolerar bé i els metges van optar per la via del trasplantament de medul·la òssia. Des de principis del mes d'abril, el cambrilenc va iniciar un tractament d'immunoteràpia a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Des d'aleshores es va iniciar el rastreig per trobar un donant compatible. A més de les mostres d'ànim i de suport que ha rebut l'Adrián, un grup d'amics de la família es va mobilitzar per organitzar diferents campanyes de donació de sang. A Cambrils, el Palau Municipal d'Esports va acollir una campanya especial durant tres dies, del 28 al 30 d'abril, que va omplir totes les places disponibles en menys de 24 hores i que va comptar amb la participació de més de 400 persones. Aquestes campanyes de donació especial es van estendre a d'altres municipis de la província. Per exemple, aquest passat dissabte, es va dur a terme a Vila-seca.

Campanya "Imparables contra la leucèmia" de la Fundació Josep Carreras

La feina de rastreig d'un donant compatible per als malalts de leucèmia com el cas de l'Adrián la du a terme la Fundació Josep Carreras i, una de les seves campanyes és "Imparables contra la leucèmia". Des d’aquesta fundació gestionen un banc de donants; es tracta d’una xarxa internacional amb donants d’arreu del món. Un dels objectius de les campanyes de la Fundació Josep Carreras és incrementar el nombre de donants, perquè com més gent doni medul·la més probabilitats de curació tindran els malalts de leucèmia.

Comenta aquest article