Informació general

Desconfinament

Cambrils recupera una aparent normalitat en el primer cap de setmana de la Fase 1

Un 40% de les terrasses de bars i restaurants de la primera línia de port estaven oberts aquest cap de setmana, un tant per cent que podria anar augmentant en els propers dies

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del carrer del Consolat de Mar, ahir al migdia
Aspecte del carrer del Consolat de Mar, ahir al migdia | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils ha viscut el primer cap de setmana dins la fase 1 de la desescalada. I la veritat és que la façana del port va recuperar una aparent normalitat amb terrasses obertes i gent passejant, sobretot ahir diumenge en què el temps va acompanyar. Un 40% de les terrasses de bars i restaurants de la primera línia de port estaven oberts aquest cap de setmana, un tant per cent que podria anar augmentant en els propers dies. Cal tenir en compte que el passat dissabte el temps va ser inestable, sobretot a partir del migdia, de manera que a la tarda es van produir xàfecs intensos que van tornar a produir talls circulatoris al camí de Vilafortuny i a l'avinguda de la Diputació, amb un registre de 15,2 litres/m2, segons dades recollides per l'estació meteorològica de la Casa Sant Josep.

Segona setmana de la Fase 1

Avui s'inicia la segona setmana de la Fase 1 en els territoris emmarcats en les àrees sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu-Vall d'Aran. D'altra banda, avui s'estrenen a la fase 1 els territoris de Girona, Catalunya Central, Lleida i les comarques de l'Alt Penedès i Garraf i resten en fase 0 però avançada Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud. Alguns dels canvis que s'introdueixen a partir d'avui en aquestes fases de desconfinament, tant pels que continuen a la fase 0 com els que estan a la fase 1 és que es permet l'obertura de locals de més de 400 m2 si la superfícies es limita i s'utilitza un màxim de 400 m2. També es permeten les rebaixes si no hi ha aglomeracions, l'esport federat o professional fora del municipi i dins la regió sanitària així com la caça i la pesca.

Si no hi ha cap contratemps, està previst que a partir del dimarts 26 de maig s'entri a la fase 2 la qual cosa comportarà l'obertura de l'interior de bars i restaurants fina a 1/3 del seu aforament, l'obertura dels centres escolars per a classes de reforç o de selectivitat, l'obertura de cinemes i teatres fina a 1/3 de la seva capacitat així com dels equipaments culturals, també a 1/3 del seu aforament i si és a l'aire lliure, fins a un màxim de 400 persones assegudes. També les esglésies i llocs de culte podran encabir-se fins a la meitat del seu aforament.

La fase 3 està previst que s'iniciï el 10 de juny i en aquest període ja es permetria més flexibilització de la mobilitat general, l'obertura de centres comercials fins a un 50% de la seva capacitat i l'augment de l'aforament en la restauració, mantenint sempre les distàncies de seguretat.

Gent passejant per la façana del port, ahir al migdia / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article