Informació general

Commemoració

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional contra l'homofòbia

Per Redacció

Cartell del Dia contra l'homofòbia
Cartell del Dia contra l'homofòbia | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia amb la lectura virtual del manifest institucional per part de l’alcaldessa Camí Mendoza i la regidora de Benestar, Drets socials i Salut, Hèléne Arcelin, que es compartirà diumenge 17 de maig a les xarxes socials de l’Ajuntament i de l’àrea d’Igualtat. El consistori cambrilenc també ha fet una crida a la ciutadania a fer-se una fotografia amb el cartell commemoratiu de la diada d’enguany, imprès, dibuixat o des de la tauleta o ordinador i compartir-lo a les xarxes amb amb el hashtag#LGBTIfobianiacasanialcarrer i en el cas de Twitter, amb l’adreça @lgbti_cat. L’objectiu és crear una gran bandera irisada que mostri la força col·lectiva de la societat contra qualsevol forma de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

La campanya commemorativa del Dia contra l’homofòbia d’aquest any es complementa amb una falca radiofònica informativa dels serveis d’atenció a les persones del col·lectiu LGBTI, que serà emesa des de la programació ordinària de Ràdio Cambrils i d’un espot publicitari que el Govern de la Generalitat emetrà per TV3. Amb aquestes iniciatives l’Ajuntament de Cambrils se suma al programa d’actes impulsat des del Govern de la Generalitat de Catalunya, el Consell Nacional LGBTI i les entitats LGBTI i s’adhereix a la declaració institucional contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Jornada de sensibilització, reflexió i denúncia

D’aquesta manera, l’Ajuntament Cambrils vol ser present en aquesta jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raons de sexe. Al mateix temps, el consistori mostra el seu ferm compromís en la garantia dels drets de les persones LGBTI i la tolerància zero davant la discriminació donant una resposta ferma a qualsevol forma de d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

En la commemoració d’aquesta diada, l’Ajuntament dona suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, i condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostant pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fent una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI.

Comenta aquest article