Societat

Medi Ambient

La brutícia que s'amaga als espigons

La Maria i l'Àlex, mare i fill, van omplir dues bosses de deixalles que s'acumulaven entre les pedres de l'espigó del Cavet

Per Lluís Rovira i Barenys

Deixalles extretes de les pedres de l'espigó del Cavet
Deixalles extretes de les pedres de l'espigó del Cavet | Cedida

La fase 0 del desconfinament, que es va iniciar el passat 2 de maig, va significar la sortida de molta gent a passejar o fer esport al carrer, després d'un mes i mig de confinament. El terme cambrilenc és força espaiós i la franja litoral extensa, amb els prop de 10 km de línia costanera i els passejos pel litoral, en aquest cas, han servit per descobrir alguns punts negres de brutícia, com el que van detectar la Maria Perramon i el seu fill Àlex Gimeno a l'espigó que separa la platja del Regueral de la platja del Cavet. Enmig de les pedres d'aquest espigó van trobar una gran quantitat de deixalles que es van disposar a recollir, un altre dia. Aquesta acció la van fer durant dos dies, el 5 i el 6 de maig, i van omplir dues bosses de deixalles ben bones, "entremig de cinc o sis pedres de l'espigó", segons ha detallat la Maria.

La Maria i l'Àlex han volgut posar en relleu aquesta acció que van fer de manera puntual no com una denúncia per manca de neteja sinó per conscienciar de la preservació dels espais naturals i que aquesta és una tasca que hem de fer entre tots. I que el primer que s'ha de fer és no embrutar i llançar les deixalles a qualsevol lloc, tal com va explicar la Maria a revistacambrils.cat.

Les deixalles recollides a l'espigó i dipositades en les bosses de les escombraries / Foto: Cedida

 

Comenta aquest article