Informació general

Espai urbà

L'Ajuntament estudia vianalitzar alguns carrers per donar una major amplitud a les terrasses i comerços

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que "estem valorant amb els restaurants i amb els comerços en quins carrers es podria fer aquesta vianalització per garantir l'amplitud dels carrers per al pas de vianants, i amb seguretat"

Per Berta Ruiz

Aspecte de la Rambla de Jaume I el passat 15 de març, el primer diumenge del confinament
Aspecte de la Rambla de Jaume I el passat 15 de març, el primer diumenge del confinament | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils està estudiant la possibilitat de vianalitzar alguns carrers, és a dir, tancar-los al trànsit de vehicles per tal de donar una major amplitud per al passeig de la gent i, per altra banda, per ampliar l'espai de les terrasses dels establiments de restauració i comerç. De fet, aquesta qüestió ja l'avançava el primer tinent d'alcalde i regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Lluís Abella– a la roda de premsa virtual del passat 13 de maig. Aleshores, Abella va apuntar que s'havia començat a treballar en aquesta mesura amb l'objectiu de dinamitzar el teixit empresarial local molt perjudicat per la paralització de l'activitat durant el període de confinament. Des de fa unes setmanes, amb la progressiva desescalada, tant de la fase 1 com de la fase 2 –en la que estem actualment a Cambrils–, ja es permet l'obertura de terrasses, això com de l'interior dels locals, però amb limitacions d'aforament en ambdós casos. Per aquest motiu, el consistori cambrilenc està estudiant en quins punts es podria permetre aquesta vianalització de carrers per facilitar un major espai d'ocupació. Segons va apuntar Abella, "mirarem de fer-ho a les zones on hi ha més flux de gent per ajudar a donar una major amplitud, tant a la zona del Port com de la Vila".

L'oposició pregunta per aquest "pla de vianalització"

Es tracta d'un treball transversal en el què hi intervenen diferents regidories, tant la Protecció Ciutadana i Mobilitat com la d'Urbanisme i activitats econòmiques. De fet, aquest tema va ser una pregunta recorrent per part de l'oposició al ple telemàtic del passat 25 de maig. Tant el PSC com Cs van preguntar sobre com s'estava planejant l'ocupació de la via pública. Ho van fer la portaveu del PSC –Ana López– i el regidor de Cs –Juan Carlos Romera– qui va preguntar per aquest "pla de vianalització" previst per ajudar el comerç i l'hostaleria per tal que puguin augmentar la seva superfície de terrassa. 

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: "Estem intentant atendre cas per cas totes les peticions que tenim damunt la taula"

En aquesta ocasió, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va comentar que, "que des d'Urbanisme i Activitats estem intentant atendre cas per cas a totes les peticions que tenim damunt de la taula. Una de les màximes prioritats és garantir que si un restaurant té deu taules –habitualment– doncs que pugui tenir el mateix nombre de taules també per aquesta temporada. El protocol està actualment als serveis jurídics i estem esperant una resposta. Estem valorant amb els restaurants i amb els comerços en quins carrers es podria fer aquesta vianalització per garantir l'amplitud dels carrers per al pas de vianants, però sempre tenint en compte tots els nivells de seguretat". 

Comenta aquest article