Societat

Hostaleria

El bar-restaurant Casa Paco tanca portes després de 44 anys en actiu

La Carmen i l'Antonio han destacat l'ambient familiar que des de sempre ha tingut aquest establiment, molt lligat al teixit social cambrilenc

Per Lluís Rovira i Barenys

La Carmen i l'Antonio davant l'establiment Casa Paco, ahir al matí
La Carmen i l'Antonio davant l'establiment Casa Paco, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

El bar-restaurant Casa Paco, situat al capdamunt del passeig la Salle, tanca portes després de 44 anys en actiu. Carmen García, l'actual propietària, ha decidit fer aquest pas motivada, principalment, per un problema de salut que va patir aquest any passat i que li va comportar la pèrdua gairebé total de la visió d'un ull. Ara s'acull a una jubilació anticipada que suposa el tancament d'un negoci familiar tradicional i molt lligat al teixit social cambrilenc, on s'hi han fet trobades i fins i tot reunions d'unes quantes entitats, al llarg dels anys.

El bar Casa Paco va obrir portes l'any 1976 però al cap d'uns mesos va ser traspassat i van ser la Leonor i el Francisco qui es van fer càrrec de l'establiment. Els seus fills, la Carmen i l'Antonio, es van anar incorporant al negoci familiar des de ben joves i l'any 1995 van ser els dos germans els que es van posar al capdavant del bar, rellevant els seus pares. Ara fa poc més d'un any, l'Antonio va deixar Casa Paco per incorporar-se a un negoci d'hostaleria a l'Hospitalet de l'Infant. El problema de salut patit per la Carmen aquest darrer any ha precipitat els esdeveniments i Casa Paco ha tancat portes definitivament.

La Carmen i l'Antonio s'han volgut acomiadar dels clients i amics a través de revistacambrils.cat. Tal com explicaven ahir, han estat molts anys plens de bons records i farcits d'anècdotes de tota manera. L'Antonio manifestava que des de sempre, van voler potenciar l'ambient familiar a l'establiment i era un tret característic d'aquest bar que els clients més habituals fessin la comanda del menjar directament a la cuina, a la Carmen, mentre que l'Antonio, des de darrere la barra, vigilava que a ningú li faltés de res. Tal com han explicat, haurien volgut fer una celebració de comiat però la pandèmia del coronavirus ho ha impedit. En tot cas han volgut posar de manifest el seu agraïment a tots els clients i amics que els han acompanyat al llarg de tots aquests anys.

La Carmen i l'Antonio darrere la barra del bar Casa Paco / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article