Informació general

Els vins de la DO Montsant es presenten als restauradors cambrilencs, dins dels actes de les Jornades de la Galera

Per Lluís Rovira i Barenys



El tast de vins es va fer, ahir a la tarda, al castell de Vilafortuny
18 dels 42 productors de vins de la DO Montsant van ser presents ahir a la tarda, al castell de Vilafortuny, per oferir un tast dels seus productes. Aquest acte, emmarcat dins les Jornades de la Galera, va congregar un bon nombre de professionals del sector de la restauració cambrilenca. Precisament aquesta és la intenció d'aquest tipus d'actes, tal i com va manifestar el secretari de la DO Montsant, Joaquim Vallès, "donar a conèixer els vins que es fan en aquesta part de la comarca del Priorat a una de les principals zones gastronòmiques com és Cambrils".

La DO Montsant, amb 5 anys d'existència, ha doblat el nombre de bodegues existents i els seus vins són reconeguts a nivell mundial. Un vi de la DO Montsant, el Laurona 2003, ha estat l'únic vi català inclòs en la llista dels top 100 de tot el món de l'any 2006, segons la prestigiosa revista nord-americana The Wine Expectator. Aquest vi també ha obtingut una destacadíssima puntuació a una altra revista nord-americana.

Per la seva banda, el regidor de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– va explicar que s'havia introduït la fórmula de presentar una DO dins les Jornades de la Galera com un incentiu més i va recordar que fa dos anys ja s'havia fet un tast de vins de la DO Tarragona, en aquest cas, fora de les jornades. Com a intercanvi, Cambrils ha estat convidada a exposar els seus productes a la Fira del Vi que es farà a Falset el proper mes de maig.

Comenta aquest article