Informació general

Coronavirus

Salut estendrà gradualment les proves PCR a tots els CAP de Catalunya per a pacients amb símptomes

A l'Hospital Lleuger de Cambrils, encara no se'n disposa d'aquestes proves i es preveu que arribin la setmana vinent

Per ACN

Imatge d'una infermera fent una prova PCR a una pacient al CAP de Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona
Imatge d'una infermera fent una prova PCR a una pacient al CAP de Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona | ACN (Roger Segura)

El Departament de Salut farà arribarà gradualment, els pròxims dies, a tots els Centres d'Atenció Primària de Catalunya (CAP) proves PCR per fer a pacients amb símptomes de covid-19. A l'Hospital Lleuger de Cambrils, encara no se'n disposa d'aquestes proves i es preveu que arribin la setmana vinent.

Ahir, les proves es van començar a fer en centres de primària de les tres regions que ja estan en fase 1, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran. Fonts de Salut indiquen que ara mateix s'estan prioritzant aquestes tres regions, però preveuen que els tests PCR vagin arribant els pròxims dies a tots els centres de primària catalans per estendre aquestes proves a totes les regions. Les proves PCR als CAP es faran als pacients amb simptomatologia de coronavirus i que un metge consideri que s'ha de fer una prova. No faran, per tant, proves de forma arbitrària a tota la població. "Si funciona bé en les tres primeres regions, és una bona manera de comprovar que anem pel bon camí", va afirmar la consellera Alba Vergés dissabte.

La decisió de fer proves PCR als CAP s'emmarca en l'estratègia d'identificar casos nous i els seus contactes. Salut ha prioritzat començar-les a fer aquest dilluns en les tres regions en fase 1 i preveu que els pròxims dies els tests vagin arribant a la resta de centres d'assistència primària de Catalunya. La prova PCR consisteix en prendre una doble mostra –nasal i faríngea- amb un hisop.

Comenta aquest article