Informació general

Comerç

Tímida represa de l'activitat comercial al Port durant la primera setmana de la fase 0

Des de l'Associació de Comerciants La Xarxa del Port fan una crida a fer ús de les mascaretes per part dels clients que acudeixin a comprar als establiments comercials

Per Berta Ruiz

Aspecte d'un tram del carrer del Consolat de Mar, aquesta setmana
Aspecte d'un tram del carrer del Consolat de Mar, aquesta setmana | Lluís Rovira i Barenys

Al llarg d'aquesta setmana –dins de la fase 0 de desconfinament que permet l'obertura de comerç minorista– l'activitat comercial a Cambrils ha estat força escassa. En general, a la zona comercial del Port, pocs establiments han obert les seves persianes i en general, molts comerciants es preparen per a d'altres fases més avançades del desconfinament. El següent pas important serà a partir del proper dilluns 11 de maig –previsible inici de la fase 1– en la què, el sector comercial tindrà menys restriccions. Des de l'Associació de Comerciants La Xarxa del Port han fet balanç a revistacambrils.cat de la tímida represa de l'activitat aquests darrers dies. 

Arrel d'una enquesta formulada a un 65% dels seus establiments associats, només un 10% dels establiments han obert les seves portes en aquesta primera fase 0. En la següent fase, s'espera una reobertura del voltant del 40%, mentre que un 20% no tenen intenció d'obrir els seus comerços. La resta –en el moment de fer l'enquesta– encara s'ubicaven a la franja d'indecisos. Pel que fa a les mesures que s'han de prendre per reobrir els locals, un 90% dels associats pensen que han estat ben informats per l'Associació La Xarxa del Port, malgrat que bona part d'aquests –un 66%– expressen que les mesures s'han comunicat de manera molt precipitada per part dels organismes estatals. Sobre l'idoneïtat d'aquestes primeres mesures, un 56% les considera encertades vers un 43% que creu que són insuficients. Per altra banda, els establiments que han obert aquesta primera setmana del 4 de maig han valorat molt negativament els resultats econòmics en un 64%, mentre que un 37% ha afirmat que ha estat per cobrir despeses. 

Crida a fer ús de les mascaretes per part dels clients

Una altra de les qüestions que volen deixar palesa els comerciants de la zona del Port és que només d'un 50% dels vianants anava degudament protegit amb mascareta. Per això, des de l'Associació de Comerciants La Xarxa del Port volen fer una crida a la responsabilitat de tothom per poder oferir el millor servei i amb totes les garanties. Demanen que els clients segueixin les recomanacions de Sanitat i acudeixin protegits amb mascareta. 

La previsió d'aquestes primeres setmanes de desconfinament es planteja amb força interrogants per part del sector comercial. Hi ha preocupació davant la incertesa del moment, desconfiança en les mesures de protecció i també pel que fa a la reducció d'ingressos. Malgrat tot, es detecta una certa voluntat a l'optimisme per part dels comerciants. 

Comenta aquest article