Informació general

Religió

L'arxidiòcesi de Tarragona preveu reprendre dilluns les misses als temples en la fase 1 amb un terç de l'aforament

Podran fer-se funerals, batejos, primeres comunions i bodes, però no hi haurà confirmacions fins al setembre

Per ACN

Imatge de l'església de Santa Maria de Cambrils
Imatge de l'església de Santa Maria de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Les parròquies que pertanyen a l'Arquebisbat de Tarragona i que dilluns es trobin en la fase 1 de la desescalada podran recuperar l'activitat de culte amb la presència de fidels. Segons ha dictaminat l'arquebisbe, Joan Planella, es podran reprendre les celebracions eucarístiques amb un terç de l'aforament i amb l'obligació que els feligresos respectin una distància de seguretat d'un metre i mig –tret de les persones que convisquin al mateix domicili–. L'arxidiòcesi recomana als fidels que portin mascareta i gel hidroalcohòlic, tot i que no hi estaran obligats. A més, s'aniran recuperant de forma progressiva les misses funerals, els batejos, les primeres comunions i les bodes. En canvi, no hi haurà confirmacions fins al setembre. 

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha confirmat aquest dijous la represa progressiva del culte i la vida pastoral a l'arxidiòcesi a partir de dilluns. Les mesures, però, s'hauran d'avaluar contínuament i tenint en compte que no tots els territoris de l'arxidiòcesi podrien trobar-se alhora en la fase 1. La demarcació eclesiàstica comprèn les comarques del Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Baix Penedès, i part del Baix Camp, el Priorat, les Garrigues i l'Urgell.

L'arquebisbe Planellas ha disposat que, fins a nou avís els fidels de l'Arquebisbat continuen estan dispensats del precepte dominical. A més, es convida sobretot a les persones grans, malaltes i en situació de risc a no sortir dels seus domicilis. 

A més, per evitar contagis caldrà donar sempre la comunió a la mà –evitant tot contacte entre les mans de qui distribueix la comunió i les mans del fidel–, i tampoc hi haurà diàleg individual en la comunió, sinó que es pronunciarà de manera col·lectiva distribuint l'Eucaristia en silenci. 

Comissió diocesana per fer front als efectes de la pandèmia

També és voluntat de l'arquebisbe Joan Planellas que es mantinguin i, si és possible, s'ampliïn els serveis caritatius de l'Església tarragonina, amb una dedicació preferent als ancians i malalts, així com als infants i les famílies vulnerables. En aquest sentit, l'arquebisbat vol crear una comissió diocesana per fer front als efectes de la pandèmia de la covid-19 a l’arxidiòcesi. Aquesta comissió tindrà com a principals objectius establir un pla de xoc caritatiu transversal a l'arxidiòcesi i oferir una profunda reflexió sobre els efectes de la crisi a la vida de les persones i del medi ambient. 

Finalment, l'arquebisbe Joan ha disposat que la celebració del Corpus Christi d'enguany, que s'escaurà el 14 de juny, s'haurà de celebrar a l'interior de les esglésies

Comenta aquest article