Informació general

Mercat

Aquest proper dimecres 13 de maig es reobriran les parades d'alimentació del mercadet ambulant

En aquest cas, el muntatge de les parades s'ubicarà al passeig d'Albert amb la distància pertinent entre elles i amb una senyalització i un control d'accés per part de la Policia Local

Per Berta Ruiz

Aspecte del passeig d'Albert els primers dies de confinament, el passat mes de març
Aspecte del passeig d'Albert els primers dies de confinament, el passat mes de març | Lluís Rovira i Barenys

Les parades de la part d'alimentació del mercadet ambulant podran tornar a la seva activitat el proper dimecres 13 de maig. Tot el muntatge s'ubicarà al passeig d'Albert. Així ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– a revistacambrils.cat qui ha comentat que, "a partir de la fase 1 –11 de maig– dins de les activitats que es poden anar desenvolupant progressivament hi ha la del mercadet i, de fet, ja teníem la petició de les parades d'alimentació". D'aquestes parades n'hi ha una dotzena aproximadament que venen fruita, verdura, fruits secs, olives, salaons, etcètera.  

Senyalització, distància entre parades i mesures d'higiene de venedors i compradors

Tot plegat es farà amb les limitacions i les regulacions establertes per les administracions superiors. S'establirà una distància mínima de 2 metres entre les parades; es farà una senyalització a les entrades del passeig i hi haurà vigilància i control d'accés per part de la Policia Local i de personal de la regidoria. L'horari del mercadet serà l'habitual, de les 9 a les 14 hores, i posteriorment es realitzaran serveis de neteja especials. No es muntarà cap parada que no sigui d'alimentació. El regidor de Promoció Econòmica també ha apuntat que calen totes les mesures de seguretat i d'higiene tant per part dels venedors com dels clients. "El client haurà de comprar a una certa distància, un per un i fent una cua ordenada. La responsabilitat higiènico-sanitària serà de cada paradista, igual que el comprador que ha de saber que és recomanable fer ús de guants i mascareta. S'han de complir les recomanacions en ordre i amb paciència". 

"Cal evitar grans aglomeracions i anar obrint progressivament"

Segons ha explicat Klein, "tot plegat ja està comunicat als paradistes i als representants de l'Associació de Marxants, que ho veuen bé. De moment no es pot muntar tot el mercat, sinó que s'haurà de començar per parts i poc a poc. Cal evitar grans aglomeracions i anar obrint progressivament, sobretot, sense posar en risc a ningú. Ara, obrir-lo tot no compliria amb les normes. Al ser un mercat tan gran –amb 110 parades–, es podria descontrolar i que hi hagués molta gent". Més endavant, un cop es vagin ampliant les mesures del desconfinament ja s'aniran seguint les recomanacions, segons ha dit Klein. Per altra banda, Klein també s'ha referit a que –arrel d'una pregunta que li va fer Cs al ple telemàtic del 27 d'abril– ell va informar que el govern no es plantejava la reobertura de la part d'alimentació del mercadet. Sobre això, el regidor de Promoció Econòmica ha comentat que, només uns dies després ja es van conèixer les diferents fases del desconfinament i la progressiva reobertura de les activitats. De fet, la constant informació de noves mesures fa que les diferents administracions locals vagin una mica a remolc per fer-ho complir als seus municipis. 

Comenta aquest article