Cultura

Biblioteca

La biblioteca Josep Salceda i Castells convida a joves d'entre 10 i 16 anys a l'activitat «Escriu un llibre»

Per Redacció

Cartell de l'activitat "Escriu un llibre"
Cartell de l'activitat "Escriu un llibre" | Cedida

La Biblioteca Pública Municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils ha convidat a joves d’entre 10 i 16 anys a inscriure’s a la nova activitat «Escriu un llibre» engegada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat en col·laboració amb Boolino a través de la plataforma Fiction Express. Les persones participants a la proposta «Escriu un llibre» (https://biblioteques.gencat.cat/escriu) llegeixen setmanalment el capítol d’un llibre d’un dels escriptors i escriptores que formen part del projecte, interactuen amb l’autor o autora a través d’un fòrum, i acaben triant la continuïtat de la història. És una activitat que té com a objectius fomentar la lectura, millorar la competència lectora i desenvolupar l’hàbit de llegir entre el jovent. Formen part del projecte Maite Carranza, Francesc Miralles, Muriel Villanueva i Iria Parente, entre altres.

Marató de Booktubers

D’altra banda, ja ha començat la versió en línia de la Marató de Booktubers. L’activitat es realitzava des de fa anys al voltant de Sant Jordi i la dinàmica consistia en reunir un matí a la biblioteca a alumnes dels instituts participants per tal de gravar recomanacions de lectura.

Aquest 2020 no ha pogut ser així a causa del confinament, però els vídeos han arribat igualment realitzats des de les cases dels nois i noies. Ja s’ha penjat el primer vídeo al Canal Youtube: i durant les properes setmanes s’aniran pujant els altres. Els instituts que han participat en la iniciativa han estat el Ramon Berenguer IV i el Cardenal Vidal i Barraquer. En el primer vídeo (https://www.youtube.com/watch?v=es_L8gknx7A) l’alumna Laia Giné recomana el llibre «Estimat Evan Hansen», que està disponible virtualment a través de la plataforma Ebibliocat.

L’activitat «Escriu un llibre» i la Marató de Booktubers són dues de les activitats pensades per joves de la programació de la biblioteca de Cambrils, que continua treballant a ple rendiment des del confinament per seguir promocionant la lectura i oferir propostes de lectura per a tots els públics.

Comenta aquest article