Informació general

Incertesa en el sector comercial en el primer dia de la fase 0

Segons ha explicat el president de la Unió de Botiguers –Tomàs Sierra– "els centres d'estètica i de perruqueria sí que han obert –amb cita prèvia–, potser el 90%, i han treballat força; però de la resta no ha obert pràcticament ningú, potser un 10%"

Per Berta Ruiz

Poc ambient al carrer a primera línia del port, aquest matí
Poc ambient al carrer a primera línia del port, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Poca activitat comercial, ahir dilluns a Cambrils, en el primer dia de la fase 0 del desconfinament que permet la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues), així com d'altres serveis professionals de reparació i perruqueries i centres d'estètica. Alguns comerços ja han reobert les seves persianes, però d'altres encara no ho han fet a l'espera d'avançar una mica més en el pla de desconfinament que –en principi– s'haurà de produir el proper dilluns 11 de maig, inici de la fase 1.

Sobre aquest primer dia d'activitat, el president de la Unió de Botiguers –Tomàs Sierra– ha explicat a revistacambrils.cat que "centres d'estètica i de perruqueria sí que han obert –amb cita prèvia–, potser el 90%, i han treballat força; però de la resta no ha obert pràcticament ningú, potser un 10% com a molt". Segons ha manifestat Sierra, "hi ha molta incertesa amb les mesures que s'han de prendre. A més, el BOE es publica el dia abans a les 17 hores i no dóna ni 24 hores de marge per preparar el material que es necessita: guants, mascaretes, hidrogels... És una mica caos per mala organització dels que manen, és a dir, el fet de posar la norma d'un dia per l'altre. Hi ha molta gent que s'espera fins a l'últim moment per no haver de fer inversions als seus establiments sense saber ben bé què demanen exactament o què es necessita. Cal saber com gastar els diners per tenir una major eficiència".

Tal com ha afegit el president de la Unió de Botiguers, el panorama a Cambrils ha seguit una línia similar al d'altres poblacions de la província. Per exemple, a municipis com Torredembarra, Calafell o Tarragona, la reobertura comercial s'ha situat al voltant d'un 10-15%; mentre que l'associació El Tomb de Reus va xifrar al voltant d'un 25% en moda i serveis i entorn un 7% de restaurants –amb servei de menjars per emportar–. Segons Sierra, "hi ha molts comerços que esperaran al dia 11 i, aquesta primera setmana, servirà per veure com va tot i per anar preparant el material i les mesures de seguretat". Per altra banda, també "caldrà veure com respon la gent –els clients– sobre si tenen por a sortir al carrer a comprar o no... A veure com s'anirà agafant la rutina".

Arranjaments en els locals i terrasses de cara a reobrir portes / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Alguns establiments ja es preparen per a la seva reobertura / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

 

Comenta aquest article