Cultura

Dansa

Les escoles de dansa de Cambrils celebren el Dia Internacional de la Dansa des del confinament

La d'ahir va ser una festa virtual i les diferents escoles han penjat les seves coreografies a les xarxes socials

Per Redacció

Cartell de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa 2020
Cartell de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa 2020 | Cedida

Les escoles de dansa cambrilenques i les associacions de ball que havien de participar, ahir 29 d'abril, a la celebració del Dia Internacional de la Dansa –al parc del Pinaret– van celebrar aquest dia ballant des de casa. L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya van proposar l'etiqueta #diadeladansaconfinat, mentre que des de Cambrils s'hi va afegir la de #ballemacasaDID20 de Cambrils. La d'ahir va ser una festa virtual i les diferents escoles han penjat les seves coreografies a les xarxes socials. Aquesta és una altra de les activitats multitudinàries que s'han hagut de suspendre per la pandèmia del coronavirus.

Aquest any la preparació de la coreografia del ball final conjunt, que cada any es du a terme després de les actuacions de cada escola, ha anat a càrrec de les de la professora Sara Folch del Centre de Dansa i es pot veure des del següent enllaç de Youtube https://youtu.be/M7Ss79UEp50. Des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament es va animar tothom a fer aquest ball i a penjar-lo a les xarxes. Els vídeos també estan publicats a la pàgina de Facebook del Departament. L’Estudi Giselle, el Centre de Dansa, l’Associació no potser no potser, els Amics de la Sardana, l’Associació Vital Esport, el Centre Crea’t i la Escuela de Baile han participat en aquesta iniciativa.

Recordem que el dia 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món. L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa. La data escollida és el dia de naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

Comenta aquest article