Informació general

Coronavirus

El ple municipal reconeix la tasca de tots els professionals que treballen a primera línia

En la moció presentada pel grup de Cs també es rebutja qualsevol acte d'assetjament contra ells

Per Berta Ruiz

Personal del CAP Llibertat de Reus recomanant a la població que es quedi a casa
Personal del CAP Llibertat de Reus recomanant a la població que es quedi a casa | https://capllibertatics.wordpress.com

El ple telemàtic, celebrat aquest passat dilluns, va aprovar –per unanimitat de tots els grups– una moció presentada per Cs en la que es feia un agraïment als professionals que ocupen tasques per afrontar la crisi del Covid-19 i, alhora, es rebutjava qualsevol acte d'assetjament o assenyalament que han patit en alguns casos. Segons va llegir el portaveu de la formació taronja –Juan Carlos Romera–, "la pandèmia mundial ha despertat una onada de solidaritat i d'admiració cap als professionals que treballen incansablement per salvar vides i perquè el país no s'aturi. Les mostres de solidaritat s'han repetit durant el confinament. No obstant això, també han estat objecte de discriminació i menyspreu per part d'algunes persones que, per por a contagiar-se, els ha portat a atemptar contra la dignitat dels que lluiten a primera línia. Hem conegut casos d'insults i pressions a forces i cossos de seguretat, de rebuig a professionals de les forces armades i fins i tot amenaces i coaccions. Aquestes manifestacions menyspreables també afecten al personal personal sanitari i aquells que han garantit els serveis bàsics com són els farmacèutics, personal de supermercats, transportistes, etc".

Per tot plegat, el text de la moció condemnava qualsevol estigmatització i manifestació d'odi, intolerància i discriminació i manifestava el suport i l'agraïment de l'Ajuntament de Cambrils a tots els professionals.

Suport de tots els grups del consistori

En el torn d'intervencions, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va manifestar estar "totalment d'acord amb la moció. La meva filla treballa a l'hospital Sant Joan de Reus i visc el Covid-19 en primera línia. Jo estic confinat i ella està allí treballant –a vegades amb material precari– per combatre aquesta pandèmia. Estic molt d'acord i demano que es recolzi perquè tots ens en sortim el més aviat possible".

Per la seva part, el portaveu del PP –David Chatelain– va dir que, "sempre hem instat a prioritzar la seguretat del personal públic. Ens abstindrem de valorar la poca empatia de la gent que s'ha dedicat a denigrar-los. Han estat casos aïllats i no tenim coneixement de que hagi succeït cap a Cambrils. Des d'aquí tot el nostre suport pels que ho han patit de forma injusta".

El PSC també es va sumar al text, així com l'equip de govern. L'alcaldessa –Camí Mendoza– va aprofitar per donar ànims i agraïment a tots els professionals que estan a primera línia lluitant contra el Covid-19.

Comenta aquest article