Informació general

Coronavirus

La comarca del Baix Camp registra 66 víctimes mortals per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

El Departament de Salut de la Generalitat publicava, ahir, nous mapes interactius sobre la Covid-19 que proporcionen informació actualitzada sobre la pandèmia. Una de les novetats és la introducció d'un mapa de mortalitat per comarques

Per Redacció

Imatge de l'hospital Sant Joan de Reus
Imatge de l'hospital Sant Joan de Reus | Cedida

El Departament de Salut de la Generalitat publicava, ahir, nous mapes interactius sobre la Covid-19 que proporcionen informació actualitzada sobre la pandèmia. Una de les novetats és la introducció d'un mapa de mortalitat per comarques. Pel que fa al nostre àmbit, la comarca del Baix Camp ha registrat, fins ara, un total de 66 víctimes mortals d'entre una població total de 190.973 habitants. La comarca de l'Alt Camp –amb una població de 44.296 habitants– registra 27 morts, mentre que la Conca de Barberà ha patit 12 víctimes mortals d'un total de 20.042 habitants. En percentatge poblacional, aquestes tres comarques presenten una afectació similar tal com es mostra al mapa interactiu (presenten un mateix color indicador). Per altra banda, les dues comarques més afectades de la província de Tarragona són el Tarragonès amb 159 víctimes dins d'una població de 256.730 habitants i el Baix Penedès amb 85 morts i una població total de 104.991 habitants. La resta de les comarques tarragonines presenten una incidència molt més baixa.

El Barcelonès, la comarca catalana més afectada

A nivell català, la demarcació de Barcelona és la més afectada. Per comarques, destaquen els 4.295 morts registrats al Barcelonès (amb una població de 2.278.437 habitants), el Baix Llobregat amb 1.252 víctimes mortals (amb una població de 825.963 habitants), el Vallès Occidental amb 1.107 morts (amb una població de 925.237 habitants). L'Anoia i el Bages també han estat zones força afectades amb 431 i 408 morts, respectivament.

La font d’informació és també el registre RSAcovid19 del Departament de Salut, incloent-hi les dades de defuncions notificades per les empreses de serveis funeraris, que detallen la xifra de defuncions per Covid-19, tant de casos positius com de sospitosos.

Comenta aquest article