Societat

Més de 400 persones s'apunten a donar sang en la campanya promoguda pels amics de la família de l'Adrià Valadés

Ahir va començar la particular campanya d'extracció de sang, que s'està fent al Palau Municipal d'Esports i que van impulsar el grup d'amics del pare de l'Adrià Valadés, el xiquet de cinc anys que pateix leucèmia i que necessita un trasplantament

Per Lluís Rovira i Barenys

Control de la temperatura corporal a l'entrada del recinte d'extracció, ahir al matí
Control de la temperatura corporal a l'entrada del recinte d'extracció, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Ahir va començar la particular campanya d'extracció de sang, que s'està fent al Palau Municipal d'Esports i que van impulsar el grup d'amics del pare de l'Adrià Valadés, el xiquet cambrilenc de cinc anys que pateix leucèmia i que necessita un trasplantament de medul·la òssia. Aquesta campanya d'extracció de sang continua avui i es perllonga fins demà. Donada l'actual situació de confinament i amb la finalitat d'evitar aglomeracions, es va posar en marxa una inscripció prèvia al Banc de Sang i en menys de 24 hores es van cobrir totes les places previstes. En cadascun dels tres dies d'extracció es compta amb un total de 144 persones amb la qual cosa el nombre total de donants que s'han apuntat a aquesta campanya ha estat de 432. En aquest sentit, dos dels responsables de l'organització d'aquesta campanya de donació de sang, Antonio García i Javi Torrente, es mostraven agradablement sorpresos de la resposta de la gent. El mateix Javi Torrente, que des de fa uns quants anys és un dels impulsors de la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl" confessava que no creia que es cobrissin tan ràpidament les inscripcions. Precisament la primera edició de "deixa't prendre el pèl" que aplega un bon nombre de perruquers al port en un acte solidari, va néixer l'any 2016 amb la finalitat de recaptar fons per als infants amb càncer.

La campanya de donació de sang que s'està portant a terme al Palau Municipal d'Esports també serveix per a donar-se d'alta com a donant de medul·la òssia. En aquest sentit, als voluntaris se'ls extraurà una mostra de sang per incloure-la a la base de dades mundial REDMO de medul·la òssia que gestiona la Fundació Josep Carreras. Els donants que participen en aquesta campanya són rebuts a l'entrada del recinte on se'ls fa un control de temperatura i se'ls facilita una mascareta i uns guants. També se'ls lliura la informació per a donar-se d'alta com a donant de medul·la òssia i, tot seguit, passen a les lliteres on se'ls practica l'extracció. Finalment se´ls dóna un suc de fruita, que ha facilitat la casa Granini.

La campanya s'estén a altres poblacions properes

La campanya d'extracció de sang continuarà, aquest proper mes de maig, a altres poblacions de l'entorn. Els dies 4 i 5 de maig es farà a Reus; el 8 de maig a les Borges del Camp; el 13 de maig a Vinyols i els Arcs, el 16 de maig a Vila-seca; el 18 i 19 de maig una altra vegada a Reus i el 26 de maig, a la Selva del Camp.

Voluntaris fent donació de sang, ahir al matí, al Palau Municipal d'Esports / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article