Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Obres

Enllestits els treballs de reforç d’un talús de Masriudoms 

Per Redacció

Imatge de les obres de reforç que s'han fet al talús de Masriudoms
Imatge de les obres de reforç que s'han fet al talús de Masriudoms | Cedida

Ja han finalitzat els treballs de reforç i consolidació del talús de Masriudoms que limita amb la zona esportiva municipal del nucli urbà d’aquest poble. Aquests treballs, que van iniciar-se a mitjan de març, van haver d’aturar-se per les restriccions imposades pel govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus. El motiu, recordem, és que arran de l’aprovació del Reial Decret llei 10/2020 de 29 de març de 2020 van quedar suspeses fins al 9 d’abril les activitats productives no essencials.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va encarregar aquests treballs a l’empresa Inacces Geotecnica Vertical, SL per donar una major estabilitat i seguretat a aquest talús de 80 m de longitud i una superfície aproximada de 900m2, compost principalment de guixos argilosos. A la part superior del talús hi ha vegetació autòctona de bosc, amb espècies de pi mediterrani.

L’any 2010 ja es va actuar a una part d’aquest talús amb l’execució d’unes malles de triple torsió, diversos tirants d’ancoratge i una malla dinàmica. Arran d’un nou estudi geològic, el consistori va considerar necessari revisar les actuacions realitzades i millorar-les amb la incorporació de nous elements que donin una major estabilitat i seguretat al talús. Aquests treballs de reforç han costat 24.500 euros, aproximadament. 

Comenta aquest article