Informació general

Plenari

El consistori cambrilenc mostra les seves condolències per totes les víctimes de la pandèmia del coronavirus

Arrel d'una moció presentada pel PP, tots els grups municipals van manifestar el seu respecte vers les víctimes i el suport als seus familiars. Es va acordar que les banderes onegin a mitja asta

Per Berta Ruiz

Banderes a mitja asta a l'edifici consistorial com a mostra de condol a les víctimes del coronavirus
Banderes a mitja asta a l'edifici consistorial com a mostra de condol a les víctimes del coronavirus | Lluís Rovira i Barenys

El PP va presentar, ahir, al ple telemàtic una moció per manifestar el respecte vers les víctimes de la crisi sanitària del coronavirus i les condolències als seus familiars. Com no podia ser d'altra manera, tots els grups municipals van donar ple suport al text i van exposar el seu condol. Tal com va llegir el portaveu del PP –David Chatelain–, "d'entre totes les seqüeles que deixarà el pas d'aquesta pandèmia universal, sens dubte la més dolorosa serà la imatge dels fèretres acumulats, dels dipòsits saturats, però també aquella que només patiran en primera persona els que han perdut a un familiar, a un ser estimat, o simplement a un conegut. La mort no distingeix entre sexes, parentius, religió, edat o condició social i és el nostre deure moral com a societat mostrar tot el nostre suport, respecte i consideració a tots els que s'han enfrontat a aquesta dura i dramàtica situació sense ni tan sols haver pogut tenir el consol de passar uns últims moments amb aquells que ens han abandonat, víctimes d'una situació fins fa poc impensable. Tampoc podem oblidar que aquesta calamitat s'ha encebat especialment amb la nostra gent gran, aquells als quals els hi devem tot".

Banderes a mitja asta com a mostra de condol

Per altra banda, la moció també expressar l'agraïment a tots els col·lectius que estan afrontant aquesta situació: metges, sanitaris, farmacèutics, cossos de seguretat i l'exèrcit, protecció civil, repartidors, camioners, reposadors, caixers, i tot tipus d'herois anònims. Segons va dir Chatelain, "la tragèdia és global, no entén de fronteres, i per això mateix ens competeix a tots i a tots els nivells evidenciar el profund respecte i comprensió per les víctimes, especialment aquelles que residien en el nostre municipi. Cambrils, com a municipi, no pot romandre aliè al patiment col·lectiu, i per això, com a testimoniatge del dolor provocat per aquesta pandèmia, proposem fer onejar les banderes a mitja asta en tots els edificis municipals fins que es doni per acabada oficialment la situació de crisi sanitària".

Ple suport de tots els grups

Tots els grups es van sumar a la moció. El regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va voler agrair a tots aquells que treballen per combatre aquesta situació i va mostrar el seu condol vers les víctimes. La portaveu del PSC –Ana López– va defensar el seu vot a favor com a mostra de dolor, respecte i consideració per les persones que ens han deixat. Per part de Cs, Juan Carlos Romera va mostrar el seu recolzament amb totes les famílies que no han pogut acomiadar-se dels seus familiars, mentre que l'alcaldessa –Camí Mendoza– també es va sumar, en nom de tot l'equip de govern, a les condolències per totes les víctimes de la pandèmia. 

Comenta aquest article