Informació general

Coronavirus

La canalla surt al carrer, un mes i mig després

Ahir va ser el dia en el que va començar un cert desconfinament i ja es permet la sortida de menors amb la qual cosa la fesomia de la ciutat va mostrar una altra cara (conté Galeria Fotogràfica)

Per Lluís Rovira i Barenys

La plaça del Setge va ser un dels llocs on es podien veure pares i fills aprofitant aq1uest primer dia de desconfinament
La plaça del Setge va ser un dels llocs on es podien veure pares i fills aprofitant aq1uest primer dia de desconfinament | Lluís Rovira i Barenys

El període de confinament que estem vivint des del passat 14 de març va entrar, ahir, en una nova fase amb l'inici de la sortida dels menors al carrer, fins als 13 anys, acompanyats d'un adult. Ahir, diumenge, amb un bon sol sobretot pel matí, moltes famílies van aprofitar-ho per fer la primera sortida i permetre que els més petits trepitgessin el carrer després d'un mes i mig tancats a casa. Pels passejos litorals, per la platja, per la gespa de la plaça del Setge o de la riera, es van anar veient els adults acompanyant la canalla que duien els seus patinets o bicicletes, en molts casos. La gent va ser força respectuosa, en general, amb les recomanacions donades per les administracions.

La crisi del coronavirus, un cop més, ha ofert unes imatges impensades temps enrere. Ahir va ser el dia que els més petits podien sortir de casa i la imatge d'adults acompanyats dels seus fills, amb mascaretes o no, en el marc d'una població encara sense vida comercial ni de restauració i amb molt pocs vehicles circulant suposava tota una novetat. Ahir també van circular imatges de Barcelona i alguna altra gran ciutat en què la presència de gent era força nombrosa. Des de les xarxes socials hi va haver gent que es va escandalitzar d'aquestes imatges sense tenir en compte, en alguns casos, que l'efecte fotogràfic del zoom podia donar una percepció d'aglomeració que no era la real. Tot i això, hi va haver certs casos en que no es van respectar les recomanacions i ahir mateix a la nit, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va criticar a través de Twitter, que "massa gent no va seguir els consells de seguretat per evitar nous contagis del coronavirus" i assegurava que "ho podem pagar molt car"

Següent fase de desconfinament per aquest dissabte 2 de maig

Des del govern espanyol ja s'ha anunciat que si continua l'evolució favorable de la pandèmia de coronavirus, aquest proper dissabte 2 de maig la gent podria sortir al carrer a fer esport, córrer o caminar, de manera individual. Si tot va segons el previst, també es permetrà a la gent gran que surti a passejar i així combatre els efectes psicològics negatius del confinament. En aquest cas, el govern català, tal i com ja havia dit en el tema del desconfinament de la canalla, proposa que s'assignin franges horàries exclusives per sortir a passejar. En el cas de la canalla el govern espanyol no ho va tenir en compte i tot fa pensar que de cara al desconfinament de la gent gran tampoc ho farà.