Informació general, Societat

Ramadà

El coronavirus marca la celebració del Ramadà

Per Lluís Rovira i Barenys

L'imam Mohammed Ouadi en un moment de pregària a la mesquita de Cambrils
L'imam Mohammed Ouadi en un moment de pregària a la mesquita de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La comunitat musulmana va iniciar, ahir, la celebració del Ramadà, que enguany es veu alterada per la crisi del coronavirus. Segons ha explicat l'imam de la mesquita de Cambrils, Mohammed Ouadi, a revistacambrils.cat, "pel Ramadà cada any fèiem unes pregàries especials i exclusives. Totes les nits, a partir de les 10h tocaria fer-les però enguany no les podrem fer perquè no podem anar a la mesquita. Enguany les haurem de fer de manera individual, cadascú, a casa seva".

A banda de les pregàries, Ouadi explica que "en aquest mes que dura el Ramadà moltes famílies feien menjar per donar-ne a la gent més necessitada i també es repartia a gent jove que, sobretot, viu als masos. Són joves que viuen sols, que no tenen temps... Quan estàs tot el dia en dejú, els àpats que es fan també són especials i els joves que viuen sols i no tenen família tenen dificultat en aconseguir aquests àpats. Llavors, les famílies en feien i es repartien i es vivia un ambient més familiar i de més solidaritat en aquest mes. Enguany, degut a les mesures especials del coronavirus, això no ho podrem fer."

De cara al final del Ramadà, d’aquí aproximadament un mes, caldrà veure quin grau de confinament hi haurà per saber si es podrà fer la festa de celebració conjunta a la mesquita o bé s'haurà de suprimir, segons ha confirmat Mohammed Ouadi.

 

Comenta aquest article