Informació general

Benestar Social

El Servei d'Atenció Diürna de Cambrils realitza prop de 500 trucades de seguiment

Per Redacció

Imatge d'algunes de les videotrucades realitzades aquestes setmanes
Imatge d'algunes de les videotrucades realitzades aquestes setmanes | Cedida

El Servei d’Atenció Diürna (SADI) de Cambrils adaptat a la situació de confinament ja ha realitzat un total de 492 trucades i vídeo-trucades a les famílies, infants i adolescents amb necessitats assistencials i formatives. Concretament, els educadors i les educadores han fet 228 trucades i 13 vídeo-trucades de seguiment a famílies, 228 trucades i 12 vídeo-trucades a infants i 11 trucades a adolescents. Aquestes comunicacions directes amb les persones ateses pel servei tenen l’objectiu de fer un seguiment personalitzat per oferir pautes adaptades a cada família i a cada realitat per la millora de la convivència, hàbits, rutines i gestió de l’estrès; proposar activitats de suport educatiu i acadèmic per a infants a nivell individual; facilitar la informació demanada, i afavorir la interacció i vincle amb les educadores.

A més, el SADI també ha mantingut 230 interaccions per whatsapp per donar resposta a dubtes relacionats amb la situació actual i les restriccions, els tràmits de Serveis Socials, la comunicació amb l’Ajuntament, les targetes menjador, els recursos educatius en línia o les activitats d’instituts i escoles, entre altres qüestions.

Activitats i tallers per via telemàtica

El servei també ha continuat oferint les activitats i tallers que realitzava presencialment, per via telemàtica i amb continguts adaptats a la situació. Durant les cinc setmanes que portem de confinament, entre els quatre grups d’infants i adolescents, ja s'han realitzat 92 activitats, 12 tallers de cuina i 10 sessions de vídeo-trucades amb jocs en línia i receptes de cuina.

Pel que fa als tallers famliars, el SADI ja ha realitzat 6 sessions conjuntament amb el Servei d’Acompanyament Terapèutic i Educatiu de Cambrils (SATEC) per fomentar la parentalitat positiva i l’adquisició de bons hàbits. Els tallers, oferts a través de l’aplicació Zoom, han tractat sobre diferents realitats que planteja la Covid-19 com el confinament, l’alimentació, les rutines o la gestió de l’ansietat i l’estrès.

Finalment, entre les activitats per la comunitat, destaca l’elaboració d’un audiovisual amb les famílies, infants i joves atesos pel SADI per enviar missatges d’ànims a les persones usuàries de la Residència Baix Camp de Cambrils i als professionals que hi treballen. El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys, empadronats al municipi de Cambrils, i que requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquells que estan en situació de risc.

 

Comenta aquest article