Informació general

Coronavirus

Les farmàcies tarragonines dispensen més de 66.400 mascaretes en dos dies

La xarxa de 3.227 farmàcies catalanes ha començat a distribuir a la població des d’aquest dilluns, 20 d’abril, 1 milió i mig de mascaretes (450 per farmàcia) de la partida de 14 milions anunciada pel Govern de la Generalitat

Per Redacció

Cua de compradors a una farmàcia cambrilenca, aquest passat dilluns
Cua de compradors a una farmàcia cambrilenca, aquest passat dilluns | Lluís Rovira i Barenys

La xarxa de 3.227 farmàcies catalanes ha començat a distribuir a la població des d’aquest dilluns, 20 d’abril, 1 milió i mig de mascaretes (450 per farmàcia) de la partida de 14 milions anunciada pel Govern de la Generalitat en el marc de la campanya “Mascareta /Salut”. La gran demanda de mascaretes a les farmàcies, més de 700.000 durant la jornada de dilluns, ha generat que el sistema de recepta electrònica no hagi pogut funcionar amb normalitat i, davant aquesta situació, des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) manifesten que:

  • En el marc de la campanya, ja s’han dispensat a hores d’ara més de 700.000 mascaretes, 309.000 durant el primer dia i al voltant de 400.000 durant el dimarts, que s'han de sumar a les dispensacions habituals que es realitzarien en un escenari normal. Concretament, a la demarcació de Tarragona la xifra de mascaretes dispensades supera les 66.400. Aquest nombre addicional de dispensacions ha provocat la sobrecàrrega del sistema de recepta electrònica, a través del qual també es dispensen els medicaments sota prescripció mèdica, arribant a 150 sol·licituds de dispensació de mascareta per segon en la primera jornada, fet que ha generat problemes intermitents en el seu funcionament.

  • Actualment, els tècnics informàtics del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya continuen treballant per estabilitzar el sistema i optimitzar el servei. Recordem que aquest sistema permet fer la distribució de mascaretes de forma professional, regulada i registrada amb garanties de transparència.

  • Reiterem als usuaris la importància d’anar de manera esglaonada a la farmàcia per garantir un bon funcionament del sistema. Recordem que les mascaretes aniran arribant de manera gradual a les farmàcies fins a haver distribuït el total de 14 milions de mascaretes de la campanya. Per això, la col·laboració de la població és essencial per tal de minimitzar al màxim les possibilitats d’exposició al virus i actuar en la contenció del coronavirus, evitant l’afluència de persones als establiments que pugui posar en risc les mesures de confinament.

  • Agraïm la comprensió de la ciutadania que s’ha mostrat pacient davant la incidència tecnològica ocasionada i demanem a la població que continuï actuant amb responsabilitat i prudència i no trenqui el confinament si no és urgent. Cal que la ciutadania segueixi prioritzant les visites a la farmàcia i vagi a buscar la mascareta només si la necessita de manera immediata per la seva vulnerabilitat o activitat laboral, presentant la targeta sanitària individual. Insistim que, en cap cas, l’ús de mascareta sanitària substitueix les principals mesures higièniques, com el rentat de mans freqüent, o les pautes de distanciament social.

    - Posem en valor la tasca realitzada per la cadena del medicament (indústria, distribució i la xarxa de 3.227 farmàcies catalanes) en el marc d’aquesta campanya, més enllà de la feina que ja realitzen en el seu dia a dia. Així mateix, recordem l’esforç extraordinari dels professionals farmacèutics catalans que, malgrat les incidències que estan patint, segueixen demostrant el seu compromís amb la salut de les persones, facilitant que la població pugui accedir a una mascareta gratuïta en un moment en què hi ha baixa disponibilitat d’aquest producte. Com aprofessionals sanitaris, coordinats amb la resta del sistema de salut, treballem per la protecció de tota la comunitat i per atendre les seves necessitats amb les màximes garanties. 

Comenta aquest article