Esports

Bàsquet

La Federació Catalana de Basquetbol dóna per finalitzada la competició en totes les categories excepte en la sènior

El CB Cambrils ja comença a preparar la propera temporada

Per Berta Ruiz

Darrer partit de lliga que va disputar a casa el CB Cambrils, el passat 8 de març
Darrer partit de lliga que va disputar a casa el CB Cambrils, el passat 8 de març | Berta Ruiz

La Federació Catalana de Basquetbol va comunicar, el passat divendres 17 d'abril, la suspensió de la competició de bàsquet català en totes les categories menys en la categoria sènior. Concretament, es donen per finalitzats els campionats de Catalunya des de la categoria sub21 fins a la categoria prebenjamí, excepte els equips de Preferent. També es donen per finalitzats els campionats Territorials, excepte els sènior i els sub25, on es juga per a l'ascens. Pel que fa als campionats sèniors i Preferents, la Federació ha indicat que la finalització de la seva fase regular dins d'aquesta temporada no seria possible si es reiniciés més enllà del 17 de maig. Per tant, s'ha marcat aquesta data límit abans de suspendre la competició definitivament. 

Sergi Lou, vicepresident del CBC: "Tots els equips de base han acabat la competició"

Pel que fa al Club Bàsquet Cambrils, el vicepresident i coordinador del club –Sergi Lou– ha confirmat a revistacambrils.cat que, "tots els equips de base han acabat la competició. Estem a l'espera de què passa amb els equips sèniors, en el nostre cas: l'equip masculí i l'equip femení". En cas que es pogués reprendre la competició, caldria fer una reestructuració diferent i aglutinar els partits en un curt termini de temps. Cal destacar que algunes federacions com és el cas de la madrilenya han donat per nul·la aquesta temporada. Des de la Federació Catalana de Basquetbol s'està a l'espera d'una decisió en ferm per part de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) per decidir què s'ha de fer amb els ascensos i descensos de categoria. Actualment, una de les opcions més factibles és que no hi hagi descensos, però sí ascensos. Caldrà veure com s'estructura tot plegat en cas de no poder jugar més partits. Segons ha dit Lou, "en aquest cas, com a club no ens afecta perquè els nostres dos equips sèniors estan a la zona mitja-alta, però sense opcions de pujar".

El CB Cambrils comença a preparar la propera temporada

Malgrat la complicada situació actual, des del Club Bàsquet Cambrils ja comencen a planificar la propera temporada. Tal com ha apuntat el vicepresident del club, "després de la Setmana Santa ja comencem a preparar la següent com a decisió tècnica del club que es du a terme cada any, però evidentment estem a l'espera de veure com evoluciona tot plegat". Segons ha explicat Lou, "com a club, quan ens diguin de tornar a la normalitat ens adaptarem a la situació". D'entrada, el campus d'estiu que cada any s'organitza des del Club Bàsquet Cambrils no es podrà celebrar ni tampoc l'stage que duen a terme el mes de setembre. "Potser farem alguna adaptació en funció de com estigui la situació" ha dit Sergi Lou. 

Comenta aquest article