Informació general

Coronavirus

Cues a les farmàcies per a recollir les mascaretes

Des d'aquest matí, les farmàcies de Catalunya han començat a repartir un milió i mig de mascaretes del total de catorze milions anunciats pel Departament de Salut

Per Redacció

Cues a una de les  farmàcies cambrilenques, aquest matí
Cues a una de les farmàcies cambrilenques, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Des d'aquest matí, les farmàcies de Catalunya han començat a repartir un milió i mig de mascaretes del total de catorze milions anunciats pel Departament de Salut. A Cambrils s'han pogut observar cues a les diferents farmàcies, aquest matí. Recordem que a la nostra població hi ha un total d'onze farmàcies i una altra al límit amb el terme vinyolenc: Farmàcia Suils, Farmàcia Barcelona, Farmàcia Hernández, Farmàcia Esqué, Farmàcia Guillén, Farmàcia Sònia Gómez, Farmàcia Mireia Valls, Farmàcia Besora, Farmàcia Cañas, Farmàcia del Mar, Farmàcia Borràs i Farmàcia Colom (Vinyols i els Arcs).

Cada ciutadà té assignades dues mascaretes, una primera de forma gratuïta i una segona, que es podrà adquirir més endavant, per 76 cèntims. Per aconseguir la mascareta només cal anar a la farmàcia amb la targeta sanitària ja que es fa servir el sistema de recepta electrònica de CatSalut i d'aquesta manera els farmacèutics controlen informàticament totes les mascaretes que es reparteixin. Per la seva part, la Generalitat les reposarà a les farmàcies a mesura que s’exhaureixin durant les sis properes setmanes.

La Generalitat ja va fer una crida, ahir, per tal d'evitar que s'aglomeri la gent i faci cues a les farmàcies per tal que la primera remesa de mascaretes arribi a qui més les necessita que són les persones vulnerables o les que s'han reincorporat a la feina. Les mascaretes que es reparteixen a les farmàcies són quirúrgiques de la classe 2, estan dissenyades perquè qui les porti no encomani, però no eviten pas que el contagi. Són màscares no reutilitzables, però des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya recomanen de mantenir-les i de conservar-les amb cura, evitant que es mullin, i que no es rentin, per així poder-les utilitzar més d’una vegada.

Comenta aquest article