Informació general

Infraestructures

El Ministeri de Foment repara la base del pont de l'antiga N-340 sobre la riera de Maspujols que estava deteriorada per les darreres rierades

El Ministeri de Foment va finalitzar, a finals de març –abans del període de confinament total– la reparació de la base del pont

Per Berta Ruiz

Imatge del pont amb la seva base ja reparada i reforçada
Imatge del pont amb la seva base ja reparada i reforçada | Cedida

El Ministeri de Foment va finalitzar, a finals de març –abans del període de confinament total– la reparació de la base del pont de l'antiga carretera N-340 al seu pas per la riera de Maspujols. Les rierades produïdes el passat mes d'octubre i, posteriorment, l'aiguat i posterior rierada provocades pel pas de la tempesta Glòria –el mes de gener– van deteriorar una part de l'estructura de la base. El terra que hi havia sota el formigó que sustenta una de les fileres de columnes del pont va anar marxant per l'efecte de les rierades i es va anar descalçant. El Ministeri de Foment –ens competent en el seu manteniment– ha reforçat i ha reparat aquesta base perquè quedi ben calçada.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "el pont havia quedat descalçat pel temporal Glòria i havia quedat una mica tocat. Tot i que no representava un perill, sí calia una reparació. Des del departament de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils vam iniciar les gestions amb el Ministeri de Foment. A base d'anar insistint, a finals d'aquest passat mes de març van finalitzar l'actuació i ara el pont ja està degudament calçat i arreglat". 

Aspecte que presentava la base del pont, a finals del passat mes de gener (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Es reprenen els treballs a la riera d'Alforja

Per altra banda, aquesta setmana –amb l'aixecament del confinament total– també s'han reprès els treballs de reparació a la riera d'Alforja, que també va quedar malmesa pel temporal Glòria. En les darreres setmanes, els operaris estaven treballant en la reparació dels murs de la canalització central.

En l'àmbit de les rieres, el regidor Lluís Abella també ha apuntat que, des de l'ACA també s'ha fet una actuació de neteja i desbrossament a la riera del Regueral, a l'alçada de l'Escola Cambrils. Pel que fa a la riera de Riudoms, properament, des de l'ACA es farà un índex topogràfic per a l'adequació dels sediments de la llera. 

Comenta aquest article