Cultura

Sant Jordi

Ple suport de la Unió de Botiguers al canvi de data de la festa de Sant Jordi que es trasllada al 23 de juliol

questa mateixa setmana, la Cambra del Llibre –que aplega diversos representants del sector editorial– i el Gremi de Floristes va anunciar aquesta nova data

Per Berta Ruiz

Imatge del mercat de Sant Jordi al Port, en l'edició de l'any passat
Imatge del mercat de Sant Jordi al Port, en l'edició de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

La festa literària i de les roses de Sant Jordi es trasllada del 23 d'abril al 23 de juliol. Aquesta mateixa setmana, la Cambra del Llibre –que aplega diversos representants del sector editorial– i el Gremi de Floristes va anunciar aquesta nova data davant l'estat d'alarma pel coronavirus. Inicialment, s'havia plantejat fer-ho el mes de juliol o bé el mes d'octubre i, finalment s'ha optat per la data estiuenca. No obstant això, en aquesta data encara caldrà mantenir la distància social per la pandèmia del coronavirus. 

Tomàs Sierra, president de la UB: "Tot el que sigui sumar esforços per reactivar l'economia, farem el que faci falta"

Sobre aquest anunci, des de la Unió de Botiguers de Cambrils es veu molt positivament aquesta nova data. Segons ha explicat el president de la UB –Tomàs Sierra– a revistacambrils.cat, "creiem que és una bona iniciativa –evidentment no és el mateix que fer-ho el dia 23 d'abril–, però tot el que sigui ajudar al comerç hi estarem d'acord. Tot el que sigui sumar esforços per reactivar l'economia, farem el que faci falta". Sierra ha explicat que totes les llibreries i floristeries cambrilenques que cada any participen al Mercat de Sant Jordi s'han mostrat encantades d'aquesta iniciativa. "Tots són de la mateixa opinió: fer el que faci falta, així com d'altres actuacions o iniciatives que puguin sorgir". 


 

 

Comenta aquest article