Informació general

El president del Parlament de Catalunya visita Cambrils

Per Èlia Bellmunt

El president del Parlament va fer un discurs en presència de l’alcalde i del director de la residència
El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va visitar Cambrils el passat 1 d’abril. Benach va inaugurar les obres d’ampliació de la residència per a gent gran Cambrils Suite i va visitar les noves instal·lacions de la Cooperativa Agrícola.

Inauguració

La residència Cambrils Suite inaugurava les obres d’ampliació amb la visita del president del Parlament de Catalunya. En el seu discurs, Benach va destacar la importància d’iniciatives com la de la residència Cambrils Suite si es té en compte la tendència a l’envelliment de la població i la necessitat de garantir l’atenció a la gent gran en les condicions adequades. Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– va manifestar que l’administració ha de tenir cura de la gent gran i va voler felicitar els responsables de la residència per la tasca que duen a terme. L’acte va acabar amb un aperitiu per a tots els assistents –residents, familiars, treballadors i regidors– i l’actuació en directe d’un grup de jazz.

Cambrils Suite

La residència Cambrils Suite fa quatre anys que està en funcionament i ja ha ampliat les seves instal·lacions. Lluís Bou –gerent de Cambrils Suite– va explicar en l’acte d’inauguració que el seu és un model de residència integral perquè ofereixen els serveis de residència, centre de dia i atenció domiciliària. Per Bou és important que els residents puguin escollir aspectes com a quina hora es lleven i van a dormir o què mengen: “això els ajuda a mantenir la seva autoestima”.

De cara al futur, Bou va anunciar que es preveu construir uns petits apartaments davant mateix de les actuals instal·lacions però a l’altra banda de la carretera: “els residents se sentirien com a casa seva, però els oferim com a complement els serveis d’assistència d’una residència”. Lluís Bou va aprofitar l’ocasió per recordar a l’alcalde la necessitat d’una línia d’autobús de transport públic que, comunicant el nucli urbà de Cambrils amb el Parc Samà, permeti un millor accés a la residència.

§ La visita a la Cooperativa Agrícola§

Ernest Benach en la visita a la Cooperativa Agrícola
La visita a la Cooperativa Agrícola de Cambrils responia a una invitació que havia rebut el president del Parlament en l’acte de commemoració del Setge, el passat mes de desembre. En aquella ocasió Anton Mendoza –president de la Cooperativa– va convidar Benach –que va fer el parlament– a visitar les noves instal·lacions ubicades a la carretera de Montbrió.

En la visita de l’1 d’abril, el president del Parlament va visitar totes les instal·lacions acompanyat d’Anton Mendoza i els membres del consell rector de la Cooperativa. Benach va signar el llibre de visites de la Cooperativa i va rebre una ampolla d’oli com a obsequi. Benach va explicar als membres de la junta que amb la seva visita volia mostrar el suport del president del Parlament a la iniciativa de la Cooperativa per modernitzar les seves instal·lacions i adequar-les als temps moderns.

Comenta aquest article