Informació general

Confinament

La Policia Local imposa més de 80 denúncies a veïns amb segona residència durant la Setmana Santa

Les policies locals de les diferents poblacions de la Costa Daurada també han actuat de manera contundent; a Mont-roig del Camp s'han imposat 285 denúncies i a Vila-seca es manté blindat el barri de la Pineda

Per ACN

Imatge de la Torre el Port de Cambrils, aquest mes d'abril
Imatge de la Torre el Port de Cambrils, aquest mes d'abril | Lluís Rovira i Barenys

Malgrat els controls policials i les tanques instal·lades en alguns municipis de la Costa Daurada, el degoteig de denúncies a veïns amb segona residència ha continuat per Setmana Santa. A Cambrils, entre dijous i diumenge s'han imposat més d'una vuitantena de denúncies. Segons la Policia Local, s'han sancionat veïns de Saragossa, de les Garrigues, de Girona i de Flix que hi feien estades injustificades. També s'han detectat infractors de Reus, Miami Platja, Salou, Montbrió, l'Ametlla de Mar o Tarragona que circulaven indegudament pel municipi. 

A Mont-roig del Camp, de les 285 denúncies imposades per incomplir el confinament entre el 16 de març i divendres passat només el 2% corresponien a persones amb segona residència. En aquest municipi divendres la Policia Local també va denunciar dues persones que jugaven a golf a Bonmont. 

La Pineda continuarà blindada

A Vila-seca (Tarragonès), mentre continuï l'estat d'alarma l'Ajuntament mantindrà les tanques de formigó instal·lades en set accessos del nucli de la Pineda, amb la qual cosa el passeig de Pau Casals seguirà com l'única opció d'entrada i sortida. Segons l'Ajuntament, entre dimarts i diumenge s'han controlat 1.294 vehicles i s'han imposat 45 denúncies –el 82% de les quals a veïns de poblacions properes. "Les indicacions que han fet les autoritats sobre el confinament s'han respectat perfectament. Només hi ha hagut algun cas molt aïllat", valora l'alcalde, Pere Segura. 

Ofensiva als supermercats 

A Calafell (Baix Penedès), on es van tancar diversos accessos amb barreres de formigó, la Policia Local continua enxampant infractors. Només durant la jornada de diumenge es van imposar 22 denúncies per incomplir l'estat d'alarma. La meitat corresponien a sancions imposades a les entrades dels supermercats a persones amb segona residència a Calafell.

Aquesta estratègia també l'han fet servir a Torredembarra (Tarragonès), juntament amb un reforç del patrullatge amb agents de paisà per les urbanitzacions. Entre dijous i diumenge, la Policia Local ha denunciat una setantena de persones no residents . Dijous van ser 36, divendres 11, dissabte 16 i diumenge 5. Rovira ha valorat que "finalment no s'ha desplaçat tanta gent" i que la gran majoria han respectat el confinament. El volum de brossa generada o el consum d'aigua no han patit variacions rellevants respecte les setmanes anteriors, però l'Ajuntament avisa que mantindrà els controls.  

Comenta aquest article