Informació general

Coronavirus

Cambrils serà una de les poblacions on demà es repartiran mascaretes a qui vagi a treballar amb transport públic

Les mascaretes seran per a les persones que hagin de fer servir el transport públic per anar a treballar i es lliuraran un cop s'hagi validat el títol de transport

Per Redacció

Un moment de la roda de premsa d'avui al migdia
Un moment de la roda de premsa d'avui al migdia | Cedida

Cambrils és una de les poblacions on està previst, demà, el repartiment de mascaretes a la gent que es dirigeixi als llocs de treball a través dels mitjans de transport públics. Segons han explicat aquest mateix migdia els responsables de Protecció Civil, prop de mig miler de voluntaris de Creu Roja i centenars de voluntaris de diferents associacions municipals de Protecció Civil repartiran mascaretes a partir de primera hora del matí al més d'un centenar de punts situats als espais i intercanviadors amb més afluència de passatgers als municipis de més de 30.000 habitants. Les mascaretes seran per a les persones que hagin de fer servir el transport públic per anar a treballar i es lliuraran un cop s'hagi validat el títol de transport. El repartiment es farà a les estacions i intercanviadors on, d’acord amb els gestors de transports, hi ha més afluència de passatge. A la demarcació de Tarragona aquest repartiment es farà a les ciutats de Tarragona, Reus, Tortosa, El Vendrell i Cambrils.
La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, ha explicat que de les 1.700.000 mascaretes distribuïdes per l'estat espanyol no s'havia rebut cap instrucció sobre el procediment de distribució, "l'anunci de l'estat és molt confús. Demà no hi ha mascaretes per a tothom, només per a aquells que no tenen més remei que agafar el transport públic per anar a treballar a ciutats de més de 30.000 habitants”. Ferrer ha recordat que s'ha disposat de menys de 48 hores per preparar un operatiu a contrarellotge que es busca que sigui "el més equitatiu possible, el més just possible i que arribi a la màxima població possible". En aquest sentit, Ferrer ha explicat que s’ha rebaixat el límit fins a 30.000 habitants, quan la previsió primera de l’Estat era fer-ho en poblacions de més de 50.000 habitants, perquè hi ha petites ciutats on la indústria o determinades empreses generen moviment de població. El repartiment es farà a més de cent punts de distribució arreu del territori allà on entenem que hi haurà més afluència de gent que anirà a treballar en transport públic". En aquests punts estratègics, personal de les associacions de voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja entregaran una mascareta per persona a partir de dimarts a primera hora.

El cap de socors de Creu Roja a Catalunya, David Osorio, ha explicat que en aquests moments s'està realitzant la recollida de mascaretes que demà repartiran els voluntaris distribuïts als punts. A més a més, també es comptarà amb una cinquantena de vehicles per fer el repartiment i abastir els punts.
Osorio ha aprofitat per recordar que "és important mantenir la distància social sobretot quan recollim mascaretes" així com seguir practicant les mesures higièniques de rentat de mans i evitar tocar boca, nas i ulls.

D'altra banda, Isabel Ferrer ha recordat que la distribució de mascaretes del govern de la Generalitat és una acció programada que no es fa improvisadament i es realitzarà el dia 20 d’abril a través de les farmàcies amb la targeta sanitària.
 

Comenta aquest article