Informació general

Coronavirus

Muntanyes russes vora el mar (crònica del vint-i-novè dia de confinament)

La platja de l’Esquirol de Cambrils a mig arreglar en un primer terme configura un decorat amb les atraccions de PortAventura que treuen el nas al fons

Per Lluís Rovira i Barenys

Les muntanyes russes de PortAventura amb la platja de l'Esquirol a primer terme, en una imatge del passat 24 de març
Les muntanyes russes de PortAventura amb la platja de l'Esquirol a primer terme, en una imatge del passat 24 de març | Lluís Rovira i Barenys

La platja de l’Esquirol de Cambrils a mig arreglar en un primer terme configura un decorat amb les atraccions de PortAventura que treuen el nas al fons. La imatge d’avui que acompanya aquesta crònica de confinament parla per sí sola i resumeix en una imatge el moment actual; zones turístiques a mig arreglar o bé tancades i un parc temàtic sense activitat i representat per les imponents muntanyes russes. De les platges ja n’hem parlat en altres cròniques, però de PortAventura, considerada per alguns com “la principal locomotora de la Costa Daurada”, no.

A finals del passat mes de març, PortAventura va presentar un ERTO que incloïa les 1.492 persones dedicades a tasques operatives en els parcs i hotels del seu ressort. Anteriorment, en els primers dies del confinament, el parc temàtic ja havia fet un primer ERTO als 312 treballadors d’estructura dedicats als serveis centrals i a la gestió corporativa. La companyia gestora del parc es va comprometre a complementar les prestacions econòmiques fins el 90% del salari de cada empleat. Hem de pensar que PortAventura acull uns cinc milions de visitants anuals. Enguany, quan compleix el 25è aniversari de la seva estrena, tenia prevista l’obertura de portes el passat 27 de març. Alguns experts apunten que PortAventura pot perdre un 50% dels ingressos aquest any i que això posaria en risc la seva rendibilitat. Ara per ara, tot fa pensar que serà dels darrers llocs als que es permetrà la seva obertura atenent a que PortAventura és un recinte que contempla grans aglomeracions per definició.

Bufetades a la cua de la peixateria?

La febre contra els de la segona residència encara continuava ahir. Un parell de talls de veus van córrer com la pólvora pels grups de whatsapp locals i fins i tot territorials. Molta gent va donar per bo el que s’explicava en aquesta talls sota un inici que deia, “m’han dit uns parents de Cambrils que aquest dia hi va haver bufetades a la cua de la peixateria”. Ara bé, això que s’explica, de moment, ningú ho ha vist. El que s’explica en aquests talls de veu, per si algú encara no els ha escoltat, és que aquest passat dijous hi va haver enrenou a la cua d’una peixateria del carrer Pau Casals, al port i que suposadament era per la presència de gent de segona residència. Es diu que hi van fer cap els Mossos, que es van demanar identificacions i que es va acabar a bufetades entre alguns dels que feien cua i els agents. Des de la peixateria s’ha dit que això no és veritat però bé, si hi ha algun testimoni directe d’aquests suposats fets, sisplau que es posi en contacte amb revistacambrils.cat i ens ho expliqui. Mentrestant haurem de creure que s’ha tractat d’una exageració o bé d’una notícia fake, directament.

Més de 166.000 casos positius a l’estat espanyol

Les morts per coronavirus a l'estat espanyol repunten a 619 en les últimes vint-i-quatre hores. El total de morts és de 16.972. S'han diagnosticat 4.167 casos més que el dia anterior, d'un total de 166.019 des que va començar la pandèmia. S'han donat un total de 62.391 altes. Ahir els increments van ser de 4.830 diagnosticats més i 510 morts més.

Per la seva part, Catalunya va registrar 111 morts més en hospitals, i això eleva la xifra total a 3.442. Ahir també hi va haver 1.043 casos nous, i això dóna una xifra total de 34.027 i 677 altes, que fan un total de 14.975. A banda, s’hi han de sumar 96 víctimes més que vivien en residències.


 

Comenta aquest article