Societat

Coronavirus

La xarxa de suport del casal popular El Polvorí reparteix 200 pantalles protectores a hospitals i residències de gent gran

Per Redacció

Ferran Simó amb una part de les pantalles que ha confeccionat al seu taller
Ferran Simó amb una part de les pantalles que ha confeccionat al seu taller | Cedida

Els efectes de la crisi sanitària segueixen generant mostres de solidaritat, en aquest cas amb la xarxa de suport mutu generada al voltant del casal popular El Polvorí i altres entitats com l’AV El Portal i el CDR Cambrils. Continua la coordinació d’aquesta xarxa amb Protecció civil municipal, col·laborant amb la distribució d’aliments de Càritas Cambrils i, fins ara,  ja ha aplegat una quarantena de voluntaris.

Una de les accions que realitzen és la distribució de pantalles protectores realitzades amb materials reciclats a càrrec del Ferran Simó. Aquest creador relacionat amb el casal cambrilenc, ha reconduït el taller de decoració d’interior de pubs musicals, carrosses de carnaval i altres elements de decoració fantàstica, en un espai d’elaboració de material per a sanitaris i personal de les residències d’avis. El reduït equip d’aquest artista, ja ha elaborat dues-centes pantalles protectores a base de donacions de plàstic i materials reutilitzats com tapes de grans recipients. Les proteccions s’han distribuït a centres hospitalaris i residències del Baix Camp i el Tarragonès, i no paren de tenir encàrrecs. La feina es realitza de forma altruista ja que el Ferran Simó no vol fer negoci amb la seguretat dels professionals que treballen a primera línia de l’emergència sanitària. Per això des del casal El Polvorí es fa una crida a donacions de material per tal de continuar la feina feta fins ara. La xarxa d’El Polvorí ofereix un centre de trucades als números 617 250074 matí i 684 397985 a la tarda, a més d’utilitzar la seva pàgina facebook, instagram i twitter.

 

Comenta aquest article