Informació general

Coronavirus

La nàutica en mode pausa (crònica del vint-i-sisè dia de confinament)

En tot aquest episodi de pandèmia, les embarcacions del Club Nàutic es mantenen en repòs i ofereixen una de les postals cambrilenques més vistoses

Per Lluís Rovira i Barenys

Embarcacions amarrades al Club Nàutic, aquest passat diumenge al matí
Embarcacions amarrades al Club Nàutic, aquest passat diumenge al matí | Lluís Rovira i Barenys

En tot aquest episodi de pandèmia, les embarcacions del Club Nàutic es mantenen en repòs i ofereixen una de les postals cambrilenques més vistoses. L'activitat al Club Nàutic s'ha paralitzat des de l'inici del confinament i manté el ritme dels serveis mínims "per tal de salvaguardar la salut del nostre equip i per tal de garantir la seguretat i control de les instal·lacions", segons ha comentat Jordina Gallinat, la gerent del Club Nàutic Cambrils a revistacambrils.cat. Aquest equip de marineria de guàrdia, al no haver activitat recreativa ni esportiva al port, intensifica les seves rondes i fa més revisions de pantalans i de les embarcacions. El Club Nàutic, segons explica Gallinat, ha destinat més recursos a la neteja i a la desinfecció "per garantir les condicions més òptimes de cara a una futura obertura progressiva de l'activitat. El nostre equip professional es comunica amb els propietaris per tal de donar a conèixer l'estat de les seves embarcacions". La gerent del Club Nàutic també explica, a tall d'anècdota, que "s'ha enviat a cada armador una fotografia del seu vaixell després d'haver fet una revisió externa del mateix. Aquesta acció els propietaris l'han agraït molt"

El Club Nàutic es troba a meitat de la seva remodelació però les obres previstes que estaven planificades per aquests mesos s'han posposat fins que s'acabi l'estat d'alarma. En l'apartat esportiu s'ha hagut d'anul·lar el campionat de Catalunya d'Optimist que s'havia de celebrar durant dos caps de setmana d'abril, els dies 18 i 19, i els dies 25 i 26. També ha fet suspendre uns entrenaments que s'havien de realitzar amb la gent provinent de la resta de Clubs Nàutics de Catalunya. Una altra alteració important ha estat la suspensió de la Fira Marítima de la Costa Daurada, que estava prevista pels dies 8, 9 i 10 de maig i que ara s'ha fixat per als dies 18, 19 i 20 de setembre.

El porc senglar

Fa un parell de dies es podia veure a través de les xarxes socials la imatge d'un porc senglar, de nit, en un carrer contigu a l'avinguda de la Diputació, ben a prop del litoral. El porc senglar no s'immutava gaire davant la presència de la persona que el gravava des de dalt d'un vehicle i de ben a prop. Aquest és un nou exemple del que s'ha pogut comprovar des que es va iniciar el confinament. La gairebé paralització de l'activitat humana al carrer i a bona part del terme municipal ha propiciat que els animals s'acostin i ocupin uns espais no habituals. Pel que fa als porcs senglars, no és el primer cop que es passegen per la façana marítima cambrilenca en horari nocturn. A finals del mes de febrer de l'any passat es va poder gravar un grup d'aquests animals que es passejaven pel passeig de les Palmeres i davant del port. El mes d'abril de l'any passat, aquest cop en horari diürn, també es va veure i retratar un porc senglar a la pista d'atletisme, a la zona esportiva municipal. I aquest mes de desembre passat fins i tot un vehicle va col·lisionar amb un porc senglar a l'antiga N-340, a l'alçada de la Llosa.

Descoordinacions dins els governs

El president del govern espanyol ha confirmat que a partir de la setmana vinent aixecarà la prohibició del treball presencial no essencial, la qual cosa suposarà la presència de molta més gent al carrer, sobretot a les grans àrees de població i de zones industrials. El debat de les darreres hores s'ha anat centrant en com s'ha de fer el desconfinament o retorn progressiu a la normalitat. Ahir al matí la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, anunciava que a partir del proper dia 26 d'abril es podria fer "vida normal" seguint unes instruccions molt concretes. Més tard, el ministre de Transport, José Luis Ábalos, ho va desmentir i va dir que encara no hi havia data per a tornar a la normalitat.

Al govern català també sembla que hi ha hagut problemes de coordinació i, des d'ahir, el departament de Salut es fa càrrec de les residències de gent gran de Catalunya, unes competències que fins ara estaven al departament de Treball, Afers Socials i Famílies. I mentrestant les xifres de morts i infectats segueixen pujant. A Catalunya ja es comptabilitzen 31.043 casos i un total de 3.148 persones mortes pel coronavirus.

 

 

Comenta aquest article