Informació general

Lídia Bonet, directora de la Residència STS Cambrils: «Està sent dur, molt dur i amb molta pressió, però ara tenim un centre net»

Aquesta residència va detectar un cas arrel d'un retorn hospitalari d'una resident. Al dia següent va tenir simptomatologia i va retornar a l'hospital on va donar positiu i, malauradament va morir. Actualment no hi ha cap cas ni cap resident afectat

Per Berta Ruiz

La residència STS Cambrils està ubicada al carrer de Camí del Corralet
La residència STS Cambrils està ubicada al carrer de Camí del Corralet | Cedida

"Està sent dur, molt dur i amb molta pressió" així defineix la situació actual la directora de la Residència STS Cambrils (Residència Costa Mediterrània) –Lídia Bonet–. No obstant això, segons ha afirmat a revistacambrils.cat, "ara tenim un centre net". De fet, aquesta residència –ubicada al carrer del Camí del Corralet– va detectar un cas arrel d'un retorn hospitalari ja que una resident va ingressar a l'hospital per una altra qüestió i al dia següent va tenir simptomatologia compatible amb el coronavirus, és a dir, es va contagiar durant l'ingrés. Segons ha explicat la directora del centre, la pacient va tornar a ingressar ràpidament a l'hospital, on es va confirmar que era positiu per la Covid-19. "Va estar només unes hores aquí i vam disposar d'equips de protecció individual (EPI). Ara, no tenim cap cas al centre ni cap resident amb símptomes" ha dit Lídia Bonet. Malauradament, aquesta resident va morir a l'hospital a causa del coronavirus. 

Mesures d'aïllament entre els residents

Una de les principals mesures que s'ha pres al centre és l'aïllament dràstic dels residents. Tots aquells amb els quals és possible aquest aïllament es fa a les seves respectives habitacions. Per altra banda, Bonet ha indicat que, "no tots els pacients poden estar aïllats, perquè alguns tenen demència i, en aquests casos, hi ha d'altres riscos associats que poden derivar d'aquest aïllament. Hem de ser selectius amb aquelles persones amb les que ho podem fer. Estem fent un treball de contenció: hem distribuït els espais, el menjador, etcètera. Es mantenen les distàncies entre els residents i hem d'evitar al màxim qualsevol tipus de caiguda. I, encara que tinguin febre per una altra cosa, preferim aïllar-los. Els tècnics estan fent un seguiment constant perquè tothom es mantingui sa i es necessiten com més mans millor". 

Pel que fa al material, la directora de la Residència STS Cambrils ha comentat a revistacambrils.cat que "de moment estem bé de material i, fins ara, no hem tingut cap problema". La residència compta actualment amb 103 residents i 63 treballadors de personal. 

Contacte amb les famílies a través de vídeo-trucades

Per altra banda, des del centre també es dediquen a fer més amena aquesta situació entre els avis i àvies del centre i mantenen un estret contacte amb les famílies. Hi ha dos tècnics de la residència que s'encarreguen de fer vídeo-trucades amb les famílies a través d'Skype. "És important que hi hagi aquest contacte, que es vegin les cares i que les famílies vegin que els seus familiars estan bé i que estan ben cuidats" ha dit Bonet.  

Comenta aquest article