Informació general

Coronavirus

La Regió Sanitària Camp de Tarragona comptarà amb 686 llits d'hotel salut i 256 habitacions per a professionals

Les instal·lacions hoteleres destinades a salut es troben en diferents punts del territori i seran tutelades pels hospitals referents de cada lloc

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | icscampdetarragona.cat

La Regió Sanitària Camp de Tarragona disposarà a partir de demà d’hotels salut per tal de donar cobertura a la possible necessitat de més llits per a pacients de Covid-19. Així mateix, comptarà amb habitacions disponibles per als professionals sanitaris que ho necessitin. Pel que fa als hotels salut a la Regió Sanitària Camp de Tarragona acolliran dos perfils de pacients. D’una banda persones que han tingut contacte estret i que requereixen aïllament i no el poden fer a domicili i de l’altra pacients amb simptomatologia respiratòria lleu i que no disposen d’aïllament a domicili. 

El primer hotel salut que entrarà en funcionament serà l’SB Express Tarragona que oferirà una capacitat de 160 llits. Aquest hotel s’ha condicionat per part de l’ICS Camp de Tarragona i rebrà pacients derivats des de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i de l’Hospital Santa Tecla, i pacients de l’Alt Camp i la Conca  de Barberà. Aquests hospitals comptaran també amb l’Hotel Villa Dorada de Salou, amb una capacitat de 260 llits. L’atenció mèdica en aquests espais la duran  els metges de l’atenció primària i el suport d’infermeria  i serveis generals de l’Hospital Joan XXIII de la Gerència Territorial de l’ICS Camp de Tarragona. 

A Reus s’ha disposat de l’Hotel Reus Park amb una capacitat de 110 llits que tindrà com a hospital de referència l’Hospital Sant Joan de Reus.

Pel que fa a l’Hospital del Vendrell, comptarà amb l’Hotels Sant Salvador de Coma-ruga amb una capacitat de 156 llits per quan sigui necessari comptar amb aquest espai per als malalts dels dos perfils descrits. 

Hotels per a professionals

Així mateix, la Regió Sanitària Camp de Tarragona ja compta amb 256 habitacions per a professionals ubicades a l’Hotel SB Ciutat de Tarragona, amb una capacitat per a 168 persones; Apartaments Claudia a Reus, amb una capacitat per a 18 persones; Fèlix Hotel a Valls, amb una capacitat per a 50 persones; i Apartament Mandala a Calafell per a 20 persones. 

La Regió Sanitària Camp de Tarragona, a més d’aquests hotels que ja es troben a disposició del CatSalut tant per a hotels salut com per a professionals té la capacitat d’ampliar aquesta oferta i continua negociant amb diferents operadors hotelers per si fos necessari.

Comenta aquest article