Informació general

Coronavirus

Danys col·laterals del coronavirus (crònica del vint-i-unè dia de confinament)

L’empresa que estava fent les obres de reparació a l’avinguda del Baix Camp sí que ho va tenir clar i en pic va començar el confinament, ara ja fa tres setmanes, ho va aturar tot al mateix moment

Per Lluís Rovira i Barenys

Tram de l'avinguda del Baix Camp amb les obres de reparació interrompudes, ahir al migdia
Tram de l'avinguda del Baix Camp amb les obres de reparació interrompudes, ahir al migdia | Lluís Rovira i Barenys

L’empresa que estava fent les obres de reparació a l’avinguda del Baix Camp sí que ho va tenir clar i en pic va començar el confinament, ara ja fa tres setmanes, ho va aturar tot al mateix moment. I la reparació que estava fent va quedar a mitges, amb algun tram de carril tallat i un clot a l’asfalt en els que els cotxes que hi passen s’hi estan deixant la goma de les rodes. Les obres d’enderroc del pont de l’antiga N-340 i el posterior condicionament de l’avinguda del Baix Camp encara no han complert els dos anys des de la seva estrena. En aquest tram de l’avinguda, amb el pas del temps, s’ha anat ensulsint alguna zona de l’asfalt i ara se n’estava fent la seva reparació, suposem que dins el període de garantia de les obres. El punt més crític d’aquestes obres interrompudes és el clot en el que s’hi va posar un tros de fusta de manera provisional per tal d’esmorteir el sotrac i, de mica en mica, la fusta s’ha anat xafant. En fi, un altre dels danys col·laterals del coronavirus.

Emotiva sortida de la UCI

La imatge del dia d’ahir en clau cambrilenca, sens dubte, va ser la imatge de Josep M. Crusells sortint de la UCI de l’hospital de Sant Joan de Reus. Aquesta sortida s’havia produït el dijous després d’una setmana ingressat en aquesta àrea assistencial de l’hospital a causa del coronavirus però el vídeo de com el treien de la UCI amb la llitera va començar a córrer ahir divendres al matí per tots els grups de WhatsApp i xarxes socials cambrilenques. Les imatges mostraven tot el personal sanitari aplaudint-lo i fent-li un passadís. El vídeo, fins i tot, el van passar per diferents canals televisius. Molt emotiu! Desitgem una ràpida recuperació del Josep M, i esperem retrobar-nos en els actes festius cambrilencs quan recuperem la normalitat. La família “Endenguera” i la gent de la "Triple" t’esperen, Josep M.

Més contagis que a Itàlia

Ahir va ser el dia en què Espanya va sobrepassar Itàlia en nombre de contagis per coronavirus. La xifra que es va donar a conèixer ahir parlava de 117.710 casos a tot l’estat. Les xifres es continuen enfilant de dia en dia tot i que ja es parla d’un cert alentiment en la propagació del virus i una tendència a la reducció de casos. Una de les coses que més preocupa, ara per ara, és la capacitat de les UCI i la possibilitat que aquestes arribin a col·lapsar-se. Sabent que la xifra pot anar a més en els propers dies, les autoritats s'afanyen per intentar augmentar les capacitats dels diferents hospitals i hospitals de campanya arreu del país.

Comenta aquest article