Informació general

Coronavirus

Albert Puig, entrenador de l'Albirex Niigata: «La vida al Japó, fins aquest moment, és normal però s'eviten les grans aglomeracions»

La competició de lliga al Japó es va aturar pel coronavirus després de disputar-se la primera jornada i està previst que es reprengui la competició el proper 2 de maig

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Puig, al centre de la imatge, en un entrenament de l'Albirex Niigata
Albert Puig, al centre de la imatge, en un entrenament de l'Albirex Niigata | Cedida

La pandèmia de coronavirus ha enganxat el cambrilenc Albert Puig al Japó, quan tot just iniciava el seu periple futbolític coma entrenador de l’Albirex Niigata, equip de la segona divisió japonesa. El mateix Albert Puig ha explicat a revistacambrils.cat que va arribar al Japó, concretament a la ciutat de Niigata, el passat 9 de gener, “vam fer una presentació i després vam anar amb l’equip de pretemporada, durant un mes, a una població del sud del Japó, que té un clima més suau ja que Niigata, que està al nord, és més freda i hi acostuma a nevar tot i que enguany ha nevat poc. La meva família; la Sílvia, la meva dona, i l’Estel, la meva filla, van arribar a finals de gener a Niigata i ens vam retrobar a meitats del mes de febrer”.

Un partit diputat i aturada pel coronavirus

Albert Puig explica que al cap d’una setmana d’arribar a Niigata provinents de l’estage va començar la competició de lliga i l’equip que entrena va guanyar fora de casa per 0 a 3 i es va col·locar líder. Però la competició es va aturar, “van ajornar dues setmanes la lliga i, després, la van tornar a a ajornar dues setmanes més. Ara, la darrera informació que tenim és que reprenem la competició el 2 de maig”. En aquestes setmanes d’aturada de la competició, l’equip ha seguit entrenant i ha anat disputant partits amistosos els caps de setmana. Tal com diu l’Albert Puig, “mantenim un ritme d’entrenament normal i mantenim el calendari en funció de les informacions que tenim.”

Vida normal però sempre alerta

“La vida aquí, fins aquest moment, és normal però sempre estem alerta del que pugui succeir”, explica Albert Puig que afegeix que “la gent va als restaurants, però s’eviten les grans aglomeracions. No estan prohibides però no estan recomanades però aquí al Japó la paraula recomanació és similar a prohibició. Són molt respectuosos i accepten totes les ordres que es donin. S’ha anat mantenint el país en uns 700-1000 casos, més o menys, amb 55 morts durant aquests tres mesos, molts provinents d’un creuer que està atracat al Japó. Ara s’estan produint uns petits repunts a Tòquio i és on s’està pensant i discutint si al final confinaran aquesta ciutat o no. Aquest proper cap de setmana teníem un amistós a Tòquio i s’ha suspès, per evitar el mínim risc de contagi. La resta del Japó estem vivint tranquil·lament, sempre seguint totes les normes.”

Japó, "una gran fàbrica"

Segons explica Albert Puig, “Japó és com una gran fàbrica. Tot el país està ple de fàbriques i predomina el treball presencial. Ells són conscients que parar això pot ser un problema econòmic i intenten, des de fa tres mesos, mantenir-se en aquest nivell. Però sempre estan alerta i en qualsevol moment poden donar altres informacions o dictar altres mesures més dràstiques per evitar que es propagui el virus”. Albert Puig afegeix que, “la veritat és que, amb una població d'uns 140 milions d’habitants com té el Japó i al costat de la Xina amb tot el que hi va haver, té molt de mèrit tot el que han aconseguit fins ara.” Puig explica que molta gent va amb mascareta però que això ja ho feien abans de la pandèmia de coronavirus, “ells tenen una cultura i si es constipen ja es posen la mascareta per no encomanar a l’altre, pel respecte que tenen cap a les altres persones.”

Tot i la distància, Albert Puig està molt atent al que passa a Cambrils, "a casa", com diu ell i gràcies a revistacambrils.cat i el contacte amb la família es manté informat i al dia.

 

La Sílvia i l'Estel, dona i filla de l'Albert Puig, a Niigata / Foto: cedida
Vista de la ciutat de Niigata / Foto: cedida

 

Comenta aquest article