Informació general

Coronavirus

L'empresa cambrilenca Tapissats i Fundes JB dóna 40 quilos de tela a Protecció Civil per a fer mascaretes

Aquesta empresa disposa de 40 quilos més de tela per si algú necessita aquest material

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'empresa de Tapissats i Fundes JB
Imatge d'arxiu de l'empresa de Tapissats i Fundes JB | Cedida

L'empresa cambrilenca Tapissats i Fundes JB –situada al polígon Belianes– ha donat uns 40 quilos de tela a Protecció Civil de Cambrils, d'on podrien sortir unes 700 mascaretes. El seu propietari –Jordi Borjas– ha explicat com ha aquesta donació de material en aquests moments de crisi sanitària. Segons ha explicat, "durant la primera setmana ens vam posar en contacte amb l'empresa Robin Hat –que confecciona gorros per a quiròfans– després que sortís a TV3 i ens vam oferir per cosir mascaretes de forma altruista, gràcies a la col·laboració desinteressada del nostre equip de taller". Donat el gran volum de trucades de voluntaris que van rebre aquells dies des de tot Catalunya, l'empresa no els va poder donar resposta ni els van enviar els patrons per poder cosir-les. 

Després d'aquest primer pas, segons ha detallat Borjas, van contactar amb el Departament de Salut de la Generalitat per oferir-los el seu servei de tall i confecció de mascaretes. Des d'aquí els van demanar que contactessin amb les administracions més properes com el Consell Comarcal o l'Ajuntament de Cambrils. La setmana passada, des de l'empresa cambrilenca es van posar en contacte amb el Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils –encapçalat pel regidor Oliver Klein– i des de Protecció Civil van recollir una petita mostra de material per fer proves de confecció i rentat. Es va donar per bo el material perquè es polipropilè –hidròfug i més resistent a rentats d'alta temperatura que el cotó convencional– i els van passar a recollir els 40 quilos de tela. 

Disposen de 40 quilos més de tela per si algú necessita aquest material

Aquest passat dimarts, l'empresa va haver de tancar –al no ser un servei essencial–, donades les noves restriccions d'activitat decretades pel govern de l'Estat. Segons ha dit Jordi Borjas: "tenim uns 40 quilos més de material per oferir, però no ens ho poden passar a recollir. Ens vam oferir per cosir mascaretes, però no ens van poder facilitar una mostra a temps, abans de tancar. Hem buscat tots els canals possibles per col·laborar en el que podíem". El propietari de l'empresa també ha recalcat que també es van oferir per ajudar al col·lectiu de les Filomenes per confeccionar bates, però "no les vam poder fer perquè no eren homologades". Borjas ha lamentat que, "ens hagués agradat participar-hi més, però la logística i la col·laboració en aquestes setmanes frenètiques no ens ha permès ser més col·laboratius. Estem en una emergència sanitària i volíem ajudar en allò que sabem fer que és cosir, però no hem pogut participar en la confecció".

No obstant això, Borjas fa una crida a qui vulgui posar-se en contacte per recollir uns 40 quilos més de tela. El seu telèfon de contacte és el 977 36 41 66. 

Comenta aquest article